yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘YALOVA, CAZİBE MERKEZİ OLACAK’

‘YALOVA, CAZİBE MERKEZİ OLACAK’
30.11.2023 18:17
0
A+
A-
  • TBMM’de başkanlığa bağlı olarak müşavirlik kadrosunda kamu görevine devam eden, AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev almış Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Uzun, hem mesleki yeterliliği hem de siyasi geçmişi ile “Yalova Belediye Başkanlığı’na talibim” dedi. 

Ahmet Uzun, Yalova’nın kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkaracak projeler hayata geçireceğini söyledi.

..”Yalova’nın bir karar vermesi lazım; sanayi şehri mi, turizm şehri mi olacak?”

  • ..”Yalova’nın Atatürk ile beraber anılmasından çok mutluyum, bunun Yalova’ya turizm konsepti merkezine koyabileceğimizi düşünüyorum.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Safran köyü doğumlu, gençliğinden bu yana siyasi tecrübelerine bir yenisini daha ekleyen Ahmet Uzun, Yalova Belediye Başkanlığı görevinde yapmayı planladığı projelerini HABERCİ ile paylaştı.

İLK PLAN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yalova’nın ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Ahmet Uzun, 99 depremini yaşamış insanlar olarak, özellikle Hatay depremini de gördükten sonra birinci önceliğimiz; kentsel dönüşüm ve yapı güvenliği oluyor. Hiçbir can kaybının yaşanmaması Yalova’daki bütün belediyelerin hedefi olması lazım. Kentsel dönüşüm kapsamlı bir konu. Kentsel dönüşüm sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için çok sayıda kurumun işbirliği yapması gerekiyor. Merkezi hükümet Yalova’da kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için elinden geleni yapacaktır. Her siyasi parti başarılı olmak ister; iki dönem il yönetiminde, bir dönem belediye yönetiminde bulundum. AK Parti, Yalova’da hep birinci parti oldu. AK Parti olarak, önceki dönemdeki eksikliklerimizi tamamlayıp, bu dönem belediyeyi kazanmak istiyoruz” dedi.

‘YALOVA’YI BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMELİYİZ’

Nüfusun artması ile birlikte Yalova’da meydana gelen sorunlara da çözüm üretilmesi gerektiğini, bunun içinde yapmayı planladığı projelerini anlatan Ahmet Uzun, “Trafik ve yapılaşma yönünde sağlıklı bir şehir planının yapılması lazım. Yalova’nın ekonomisi ile ilgili de Yalova Belediyesi öncü olmak zorunda. Yalova’nın bir karar vermesi lazım; sanayi şehri mi, turizm şehri mi olacak? Yalova’nın teknik alt yapısı var; örtü altı tarımı ile ilgili. Bu konuya destek olmamız lazım. Turizmle ilgili çok büyük bir potansiyelimiz var. Çeşitliliği ve hizmet kalitesini artırmak zorundayız. Yalova’nın ön plana çıkarılması gereken değerleri var. Bunlardan bir tanesi Atatürk’ün şehri olması. Yalova’nın Türkiye’de orman alanına en fazla sahip olan şehir olması ile ayrı bir önemi daha var. Deniz kenarında, Roma döneminden kalma eserler var, Atatürk’ün emanetleri var. Bunların hepsini bir şehir kimliği haline getirip, Yalova’yı bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz” açıklamasında bulundu.

‘AK PARTİ, YALOVA’YA BÜYÜK KATKILAR SUNDU’

AK Parti belediyeciliği ile Yalova’nın çok büyük gelişme kazandığını kaydeden Uzun, “2004’te kazandığımız belediye, Yalova’ya çok büyük katkılar sağladı. 2004 yılından önce, açık bir çöp depolama alanı vardı, kanalizasyon arıtılmadan denize akıyordu, deniz suyu kalitesi çok kötüydü. Biyolojik arıtma 2004-2009 AK Parti belediyesi döneminde yapıldı. Terminal yapıldı. Su hatları yenilendi. Kültür merkezi yapıldı. Yeniden AK Parti göreve geldiği zaman Yalova’ya eser kazandıracaktır. Önümüzdeki 20 yıllık dönemde nüfusun artışı ön görülüyor. Ona uygun bir alt yapıya kavuşacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

AHMET UZUN, YALOVA’NIN ŞEHİR PLANINA DEĞİNDİ

Şehir planında en fazla dikkat edilmesi gereken konuların başında insanların hayat kalitesinin olduğunu belirten Uzun, “Şehir planlamasında en çok dikkat edilmesi gereken konu; insanlarımız hayat kalitesini artırmak olmalıdır ve şehre değer katmasıdır. Sosyal donatı alanları, insanların ulaşabileceği hastane, okul gibi imkanlara kolay ulaşabilmesi, trafiğin sorunsuz bir şekilde kullanılması, insanların günlük hayatında sağlıklı bir çevre içinde yaşaması bunların hepsi şehir planı ile ilgili. Kazanç sağlamak için imar planlarında yapılan değişiklikler, Türkiye’nin Cumhuriyet kurulduğundan beri problemi. Buna karşı mesafeli olmamız lazım. Şehre değer katmamız lazım. Yaşadığı kenti düşünen, buna inanmış yöneticilerle çalışmak ve bilimden hiç ayrılmamak. Bu ikisini yapabilirsek; Yalova’ya katkı sağlayabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘ÇALIŞMALARIMIZI TÜM KESİME ANLATMAMIZ LAZIM’

Çeşitli siyasi partililerden de dostlarının olduğunu söyleyen Uzun, “Diğer siyasi partilerde görev yapan çok sayıda arkadaşım oldu. İletişimim devam ediyor. Onlarla sağlıklı bir diyalog kurmanın mümkün olabileceğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, il başkanlığı yaptığı dönemde Yalova İstanbul’un ilçesiydi, dolayısıyla ilimiz ile doğrudan bir irtibatı var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yalova’da tanınıyor ve çok seviliyor. Çalışmalarımızı diğer siyasi partilere oy vermiş seçmelere de anlatmak zorundayız, onları da ikna etmek zorundayız bunu yapabileceğimi düşünüyorum. Siyasetin kavga ve düşmanlık sebebi olmaması gerektiğine inandım, birlikte yaşamanın gerekliliklerini yerine getirmemiz lazım. Dolayısıyla onlara meramımı anlatabileceğimi, ne yapmak istediğimi doğrudan anlatabileceğimi düşünüyorum. Seçimi kazanmada avantaj olabileceğini zannediyorum” dedi.

‘YALOVA İLE ŞEHRİN ENTEGRASYONUNU SAĞLAYACAĞIZ’

Yalova’da üniversite ve şehir hayatının entegrasyonunu sağlayacaklarını dile getiren Uzun, buna yönelik birtakım çalışmalarının da olduğunu kaydetti. Uzun, “Üniversitelerle reel sektörün entegrasyonunu sağlayamıyoruz. Avrupa’da, Amerika’da üniversiteler ile sektörün iç içe çalıştıklarını görürsünüz. Bugün dünyanın en büyük otomotiv firmalarında verimliliği ve ürün kalitesini arttırmak için çok sayıda makine mühendisi, otomotiv mühendisi doktora düzeyinde üniversite ile çalışma yaparlar. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde doktora çalışması yapmak üzere ilgili muhatabının karşısında oturan her öğrenciye sorulacak ilk soru; yapılacak çalışmanın ülkemize katkısı ne olacaktır? O soruya sağlıklı cevap veremezse çalışmasına başlayamaz. Şimdi Yalova’da üniversitemiz var; üniversitede çok değerli akademisyenlerimiz var, belediyenin faaliyet alanları ile ilgili üniversitenin işbirliği yapması gerektiğini düşünüyorum. Yalova’da spor akademisi var, spor akademisiyle Yalova’daki amatör spor kulüplerinin özellikle antrenör eğitimleri konusunda işbirliği yapabilmesi lazım. Yalova’daki turizm işletmelerinin hizmet kalitesini artırmak için üniversiteyle işbirliği yapılabilir. Tabi sanayi kuruluşlarıyla ilgili belediyenin öncülük yapması ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama diyalog kurmalarını sağlayabiliriz. Üniversite öğrencileri ile birlikte şehrimize de katkı sağlanması için elimizden geleni yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘TARİHİ PROJELERİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIM’

Yalova’nın tarihi değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalar ortaya koyacaklarını belirten Uzun, “Yalova’da Cumhuriyet’in en önemli kararlarının alındığı Termal Atatürk Köşkü ve Yürüyen Köşk var. Yalova’nın Atatürk ile beraber anılmasından çok mutluyum, bunun Yalova’ya turizm konsepti merkezine koyabileceğimizi düşünüyorum. Milli mücadelenin en önemli şehirlerinden bir tanesi, bir milli mücadele müzesi oluşturmak için gerekli görüşmeleri yaptım. Birinci Dünya Savaşı’nda kullanılan askeri objelerle ilgili koleksiyonerler ile görüştüm. Bunları Yalova’da kalıcı bir müzede sergilenmesi ile ilgili taslak bir çalışma yaptım. Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı da bunun bir parçası, Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan malzemelerin tümü aynı aslında, onlar bir bütünlük arz ediyor. Onun Yalova’ya bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yürüyen Köşk, milli mücadele müzesi ve Termal Atatürk Köşkü’nün bir turizm kompleksi merkezini oluşturmak için katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yalova merkezinin şehir merkezinin ilk planını Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk yaptırdı. O günün şartlarına göre yapılmış ve çok büyük bir değişime uğramış. Şöyle bir hayalim var merkezin de bir botanik parkının olduğu ve tüm evlerin botanik parka yöneldikleri konut alanları planlamaları düşünüyorum. Yeşil alanların kurduğu, bunun insan sağlığına da katkısı olacağını düşünüyorum. Bu mahallelerin değerini arttıracağını düşünüyorum. Bunları yapabilirsem önümüzdeki beş yıllık sürede Yalova’ya katkı sağlayıp, Yalova’ya karşı borcunu ödemiş birinin gönül rahatlığıyla hayatıma devam edeceğimi zannediyorum” şeklinde konuştu.

‘GENEL MERKEZ KİMİ SEÇERSE ONUN YANINDAYIM’

“Genel merkezimiz hangi adaydan yana teveccüh gösterirse, onunla birlikte Yalovamız için çalışacağız” diyen Uzun, “Tüm adaylar olarak, aynı idealler üzerindeyiz. Ülkemiz ve Yalova üzerinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye başkanlığı görevine kim getirilirse getirilsin; hepsi bilgi, birikim ve donanıma sahip arkadaşlarımız. Hepsi farklı özelliklere sahipler, farklı sosyal çevrelere ulaşabilirler. Eğitimleri, vizyonları dolayısıyla farklı eserler kazandırabilirler. Hangisi olursa, olsun tabi ki de hepsinin yanındayım” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.