yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

‘YALOVA BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ’

‘YALOVA BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ’
28.05.2022 18:42
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Her dönem düzenli olarak gerçekleştirilen söyleşiye Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi PSB Anatolia Fuar Koordinatörü H. Remzi Adıyaman, Birikim Süs Bitkileri Genel Müdürü ve Yalova GARDEN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yalçın, GARDENSA Genel Müdürü ve SASBÜD Yönetim Kurulu Başkanı Umut Sakarya, Çağlayan Tarım Teknik Müdürü Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel katıldı.

‘Yalova bizim için çok önemli’..

PSB Anatolia Fuarı’nda gerçekleştirilecek Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’na değinen Remzi Adıyaman, “Yalova bizim için çok önemli, Dergimizin ilk röportajını da yine burada Sayın Gül Yücel Hocamızla gerçekleştirdik. Şimdi Dünya’da önemli bir yere sahip olan fuarımızı organize ediyoruz. Fuarda gerçekleştirdiğimiz yarışmalar öğrencilere farklı tecrübeler kazandırıyor. Diğer yandan sektör fuarda bir araya geliyor ve bu da öğrencilerin yeni ilişkiler kurması için önem arz ediyor. Plant Dergisi olarak 13 yıldır yayın hayatına devam ediyoruz ve sektörün sesi olmaya çalışıyoruz. Bu etkinliklerde emeği geçen sayın hocalarımız Dr. Öğretim Üyesi Gül Yücel’e, Öğr. Gör. Yusuf Evren Doğan ‘a ve Öğr. Gör. Merve Tanfer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Bitki beslenme çok önemli’..

Ziraat fakültelerinin önemine dikkat çeken Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel, “Bitkiler mucizevi canlılardır ve bizler de bu alanda çalıştığımız için çok şanslıyız. Tabi bitki besleme oldukça önemli bir konu. Bitkisel üretimin en önemli noktası besleme ve bakımdır. Bu alanda kendinizi geliştirmeniz sizi bir adım ileriye taşıyacaktır. Bununla birlikte Yalova Üniversitesi’nde bu bölümde olmanız sizler için çok önemli bir fırsattır. Sektöre yakınlık ve akademisyenlerin uygulama yönü sizler için önemli bir avantajdır” dedi.

‘Öğrencilere burada firmalarla entegre şekilde deneyim elde etmek’..

Birikim Süs Bitkileri Genel Müdürü ve Yalova GARDEN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yalçın, “Yalova hem tarımsal üretim hem de süs bitkisi üretimi açısından çok önemli bir konumda. Bizim çabamız öğrencilerimizi buradaki firmalarla entegre şekilde deneyim elde etmeleridir” dedi. Sektörde önemli bir çalışan açığı olduğunu ve hangi alanda olursa olsun peyzaj ve süs bitkileri konularında başarının ulaşılabilir olduğuna dikkat çekti. SASBÜD Yönetim Kurulu Başkanı ve GARDENSA Genel Müdürü Umut Sakarya, süs bitkileri sektöründe her yıl artan ihracat hacmi ile birlikte işletmelerin başından sonuna kadar yeşil bir endüstriyi temsil ettiğini ifade etti. Cari açık yerine cari fazla veren bu sektörde nitelikli eleman ve ara eleman eksiğinin önemli seviyede olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından geniş bir katılımla gerçekleşen söyleşi, soru cevap bölümü ile devam etti.
Söyleşinin sonunda Park ve Bahçe Bölüm Başkanı Dr. Üyesi Gül Yücel katılımcılara katkılarından ötürü bölüm adına teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.