yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘YALOVA, BENDE AYRIDIR’

‘YALOVA, BENDE AYRIDIR’
21.07.2023 15:00
0
A+
A-

DİB BAŞKANI ALİ ERBAŞ YALOVA’YA GELDİ

  • Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova’ya gelerek Yalova Belediyesi’ni ve Yalova Üniversitesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından karşılanan Erbaş Yalova’nın kendisi açısından çok ayrı yeri olan bir il olduğunu söyledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk olarak Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u da ziyaret etti. DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Yalova’nın kendisi açısından çok önemli bir il olduğunu söyledi. Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevini de yaptığını hatırlatan Erbaş, “Yalova ismini her duyduğumda içimde bir kıpırdanma oluyor. Çünkü burada gerçekten çok büyük bir heyecanla başladığımız Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevinin adeta tadı damağımızda kalır şekilde bırakıp nasip olan Diyanet İşleri Başkanlığı görevimiz için Ankara’ya gittik. O nedenle Yalova’ya her geldiğimde mutlaka Valimizi, Belediye Başkanımızı, Yalova Üniversitemizi ziyaret etmek isterim. Yalova ile ilgili yapılması gereken konuları da yakından takip ederim. Özellikle Yalova Üniversitemizin kampüsündeki camimizin bir an önce tamamlanması noktasında şu ana kadar elimizden geleni yaptık. Çünkü Yalova’yı şehrim gibi kabul ediyorum.  Burası bizim içimizde öyle yer etti. Bu ziyaretimizde de sayın Belediye Başkanımızı ziyaret ederek en azından hatıralarımızı yad etme noktasında bir anı yaşıyoruz. Yüce mevlam bu ilimize hizmet eden tüm idarecilerimize yardım etsin ve Yalova’nın daha iyi noktalara gelmesi için elimizden geleni yapalım inşallah” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve Yalova Belediye Başkan Yardımcıları daha sonra bir süre daha istişarede bulundular.

ÜNİVERSİTEYE ZİYARET..

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’yı makamında ziyaret etti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın yanı sıra Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hamit Er ve Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Gündoğdu da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Rektörlük girişinde karşılamak üzere hazır bulundu.

‘GELİŞİM SÜRECİNE DESTEK’..

Üniversitede bir dönem Rektörlük görevinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’dan ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Külekçi’den Yalova Üniversitesi ve İslami İlimler Fakültesi ile ilgili güncel bilgileri alırken, Yalova Üniversitesi’nin gelişim sürecinin Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yönetiminde güçlü bir şekilde ilerleyeceğine inandıklarını belirtti. Başkan Erbaş, rektörlüğün büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Üniversiteler, şehrin eğitim hayatının en üst düzeyde geliştirilmesi, niteliğinin artırılması ve şehre katkı sağlaması açısından son derece kritik bir role sahiptir” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın önceki dönemlerde Yalova Üniversitesi’nin rektörlük görevini yerine getirmelerinden dolayı kendileriyle gurur duyduğunu ifade etti. Karşılıklı hediye takdiminin ardından, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Yalova Üniversitesi ziyaret defterini imzaladı ve üniversite idari personeliyle selamlaşıp hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra üniversiteden ayrıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.