yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA BELEDİYESİ’NİN KİMSEYE BORCU YOKTUR’

‘YALOVA BELEDİYESİ’NİN KİMSEYE BORCU YOKTUR’
04.09.2023 18:05
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda; AK Parti ve CHP meclis üyeleri arasında taksi ve servis minibüsü plakalarıyla ilgili tartışma yaşandı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, Mustafa Tutuk’un başkanlığında yapıldı. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün taksi ve servis minibüsü plaka satışı konusu tartışmaların odağı oldu.

‘Belediyenin borcu 1 milyar 500 milyonu geçti’

Konu üzerine CHP Grubu’ndan Sefer Keskin söz alarak, Yalova’nın servis minibüsüne ihtiyacının olmadığını söyledi. Keskin “Yalova Belediyesi borç içerisinde. Belediyenin borcu 1 milyar 500 milyonu geçti” dedi.

‘Belediyeyi nasıl yöneteceğimizi biliyoruz’

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, “Biz belediyeyi nasıl yöneteceğimizi biliyoruz. Sizin nasıl beceriksizce yönetemediğinizi de tüm Yalova gördü” ifadelerini kullandı. “Taksi ve minibüs plakası satışlarından Yalova Belediyesi’nin para kazanacak olması CHP’lileri son derece rahatsız etti” diyen Tutuk, denetim komisyonu raporunda her şeyin ortaya çıkacağını dile getirdi.

‘Yalova Belediyesi’nin hiç kimseye borcu yoktur’

Tutuk, “Yalova Üniversite ile yapılan araştırmada ihtiyaçları belirledik. Biz mecliste de alınan karar sonrasında 50 taksi plakası tahsise çıkmamız gerekirken esnafla yapılan istişare sonrasında 25 taksi plakası ile tahsise çıktık. Böylece esnafımızı da mağdur etmemiş olduk. Şimdi 10 adet daha taksi plakası satacağız. Servis minibüsü plakasına gelince, o da talepten dolayı satışa çıkıyor. Tersaneler, fabrikalar, okullara olan yoğun servis talebinden dolayı satışa çıkılıyor. Bunlar 281 icra, bin 126 kişiyle borçla belediyeyi devrettiler. Bugün bekliyorlar ki Yalova Belediyesi’ne icra gelsin diye. Yalova Belediyesi borç batağına saplansın istiyorlar. Yalova Belediyesi’nin sadece yapılan işler için kesilen faturalara borcu var. O da kesecek ve 45 gün içerisinde parası ödenecek. Çok net söylüyorum; Yalova Belediyesi’nin hiç kimseye borcu yoktur. 12’nci ayda denetim komisyonunda her şey ortaya çıkacak. Bunu kendileri de inceleyecekler” şeklinde konuştu.

‘Yatırımdan ve hizmetten vazgeçecek değiliz’

Yalova Belediyesi’nin sadece yatırımlar dolayısıyla borçlandığını, bunların da zamanında ödemeler ile kapandığını belirten Tutuk, “Elbette borcumuz var ama bu borç attığımız 20 bin ton asfalt için yaklaşık 30 milyon, yaptığımız 20 kilometre altyapı yaklaşık 20 milyon TL’dir. Müteahhitler işi bitirince bize hakkediş kesiyor ve sistemde bu da borç olarak görülüyor. Bizim yaptığımız hizmete borcumuz var. Hiç iş yapmıyor olsak borcumuz da olmazdı. Biz CHP’li meclis üyeleri sordu diye yatırımdan ve hizmetten vazgeçecek değiliz. Sadece Safranyolu’nda şu an 15 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Bağ Sokağı’nı, Hacı Mehmet Ovası’nı, Rahmi Üstel Caddesi’ni asfaltlıyoruz. Dere Mahallesi’nde iki, üç caddemizi asfaltladık. Asfaltlama çalışmalarımız da devam edecek. Cumhuriyet Caddesi, Fatih Caddesi aydınlatma projeleri, Safran Deresi aydınlatma projelerimizi hayata geçiriyoruz. Biz hiçbir zaman hizmetten borcumuz olacak diye geri adım atmadık, atmayacağız. Sene sonunda raporlar çıktığında herkes borcumuz var mı yok mu görecek. O rakamlar çıktığında CHP’li meclis üyeleri utanacaklar. Yalova Belediyesi tarihinin bütçeye oranla en düşük borçlanma oranında şu anda.  2020 yılında 212 milyon TL bütçe vardı. Borç 272 milyon TL idi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.