yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

YALOVA BELEDİYESİ ŞEHRİ YEŞİLLENDİRİYOR

YALOVA BELEDİYESİ ŞEHRİ YEŞİLLENDİRİYOR
09.09.2024 15:04
0
A+
A-
  • Yalova Belediyesi Park Bahçe Fidanlığı, şehrin yeşil alanlarını güzelleştirmek ve halkın yeşille daha fazla iç içe olmasını sağlamak amacıyla önemli bir üretim süreci yürütüyor. Burada üretilen dış mekân süs bitkileri, şehrin park ve sokaklarını güzelleştiriyor.

Haber \ Esin KAYA

Yalova Belediyesi Park Bahçe Fidanlığı, şehrin yeşil dokusunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediyeye ait fidanlıkta üretilen dış mekân bitkileri, şehrin sokak ve parklarını süslüyor. Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren fidanlık, sürdürülebilir şehircilik hedefleri doğrultusunda önemli rol oynuyor.

‘ÇALIŞMALARIMIZI ‘YEŞİL YALOVA’ MOTTOSUYLA SÜRDÜRÜYORUZ’

Fidanlığın Yalova’nın yeşil alanlarına yaptığı katkıyı vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, fidanlıkta üretim sürecinin de belediyenin öz kaynaklarıyla yürütüldüğünü bildirdi. Başkan Gürel, “Yalova Belediyesi olarak, ‘Yeşil Yalova’ mottosuyla yürüttüğümüz çalışmalarımız doğrultusunda fidanlığımızda yetiştirdiğimiz süs bitkileri, şehrimizin parklarını ve sokaklarını renklendiriyor. Bu projelerle, hem şehir estetiğini artırıyor hem de çevre bilincini güçlendiriyoruz. Hep birlikte, daha yemyeşil ve daha güzel bir Yalova için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Peyzaj Teknikeri Eyüp Fidan ise fidanlıkta üretilen dış mekan bitkileri hakkında bilgi verdi. Fidan; Taflan, Arap Yasemini, Kaleidoscope Abelia ve Phormium gibi çeşitli süs bitkilerinin burada yetiştirildiğini belirtti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.