yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2227
EURO
34,7536
ALTIN
2.397,84
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

YALOVA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

YALOVA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
08.04.2024 18:00
0
A+
A-

YALOVA BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • Yalova Belediye Meclisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk olağan toplantısı Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel başkanlığında RDKM’de gerçekleştirildi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk belediye meclisi toplantısı Mehmet Gürel Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Mehmet Gürel’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda başkanvekilleri, katip üyeler ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, meclisi selamlama konuşması gerçekleştirdi. Gürel, yaptığı konuşmada, “Yalova’ya kardeşçe güzel hizmetler yapmamız ümidiyle, beklentisiyle, Yalova Belediye Meclisi’nin yeni dönemini resmi olarak açıyorum. Yalova halkımıza hayırlı olsun inşallah” dedi.

ÜYELER BELİRLENDİ..

Mecliste gizli oylama ile meclis 1. başkanvekili seçimi, 2. başkanvekili seçimi, 2 asil katip üye seçimi, 2 yedek katip üye seçimi ve belediye encümenine 3 üye seçimi yapıldı. Gizli oylamanın ardından lan ve Bütçe Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi, İmar ve Şehircilik Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi, Trafik Düzenleme Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi ile İsim Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi gerçekleştirildi. Seçimlerin tamamlanması sonrasında 2023 yılı Denetim Komisyonu Raporu okunarak meclisin bilgisine sunuldu. 2023 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ve oylanmasının ardından dilek ve temenniler yapılarak Yalova Belediye Meclisi 2024 yılı Nisan ayı oturumu tamamlandı. Seçimlerin ardından üyeler şu isimlerden oluştu: Meclis 1. Başkanvekili Cihan İsmet Yıldırım. Meclis 2. Başkanvekili Mesut Tutuğ. Asil Katip Üyeler: Melike Tomris Önder ve Cem İnci. Yedek Katip Üyeler Sefer Keskin ve Tülay Özçelik. Belediye Encümen Üyeleri: Tarık Burak Evin, Fatih Saydam ve Sefer Keskin. Plan ve Bütçe Komisyonu: CHP Grubu, Harun Güleç, Esra Patıl Dinçer ve Kubilay Torun. Cumhur İttifakı Grubu: Bülend Tanır ve Ahmet Kumali. İmar ve Şehircilik Komisyonu: CHP Grubu, Cem Saraç, Murat Tiryaki ve Cem İnci. Cumhur İttifakı Grubu Emre Yılmaz ve Filiz Aydın Önür. Trafik Düzenleme Komisyonu: CHP Grubu, Sefer Keskin, Bican Çuhadar ve Alemdar Coşkun. Cumhur İttifakı Grubu Arif Oktay Tunç ve Fatih Mazı. İsim Verme Komisyonu: CHP Grubu, Tülay Özçelik, Filiz Demir ve Cem Karadağ. Cumhur İttifakı Grubu, İsmail Demir ve Mutlu Oruçlu.

‘ŞEFFAF VE HUKUKA AYKIRI BİR DURUM OLMADAN BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’..

Meclisin kapanış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, şu açıklamalarda bulundu: “Çok yoğun bir süreci hep beraber geride bıraktık. Küçük bir ilde yaşıyoruz. Herkes birbiriyle en azından tanışık. Birçok noktada bu şehir tüm Türkiye’ye örnek olabilir. Ulaşımda, kentsel dönüşümde herhangi bir konuda örnek olabilir bir şehirdir Yalova. Konut rezerv alanı üretmekte çabalarımız olacak. Deprem ile ilgili konularda birinci öncelik can güvenliği olduğundan grupların böyle bir çalışmaya girmesi çok doğru ve güzel olur. CHP grubu sayısal olarak fazla. Ama birçok kararı hep beraber alacağız. Bu süreç siyaseten yarış yapıp birbirimizle savaş yapacağız anlamına gelmez. Şeffaf ve hukuka aykırı bir durum olmadan birlikte yöneteceğiz. Özellikle mali duruma dikkat edeceğiz. Çünkü belediyenin mali durumu şu anda iyi değil. Mali duruma dikkat ederek belediyenin imkanları da arttırarak kenti güzelleştireceğiz. Sunduğumuz projeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Derdimiz burada siyaseten birbirimizi incitmeye veya ezmeye çalışmak değil. Bizim öyle bir tarzımız da yok. Siyasi kimliğim CHP Yalova’da nettir ve bellidir. İdeolojimiz her türlü siyasi görüşten insanın ihtiyacını karşılayan bir ideolojidir. Yeni Belediye Başkanı olarak niyetim budur. Yanlış yapıldıysa da o yanlışların hesabı sorulacaktır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.