yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4720
EURO
34,8577
ALTIN
2.421,49
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA TALİBİM’

‘YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA TALİBİM’
28.11.2023 17:50
0
A+
A-
  • CHP’li Mehmet Gürel, “Yalova’yı Türkiye’nin en çok yaşanılmak istenen kenti haline getirmek için Yalova Belediye Başkanlığı’na talibim” diyerek, aday adaylığı başvurusunda bulundu.

..”Kenti ileri taşımaya dair ne yapılıyor? Kentin diğer kentlerle yarışında ön plana çıkarmaya dair ne yapılıyor? Yalova’yı çağdaş bir kent haline getirmede vizyoner olarak ne yapılıyor?”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) çeşitli görevlerde bulunan, önceki dönem CHP İl Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Mehmet Gürel, başvuru belgesini parti binasında İl Başkanı Erdem Doğancı’ya teslim etti.

‘Yalova’da olması gerekenler olmadı’

Yalova Belediyesi’nin şu anda iyi yönetilmediğini söyleyen Mehmet Gürel, “Daha önceden belediyeyi CHP’nin adayı Vefa Salman kazandı. Yalova halkının siyasi iradesine de gasp eylemi oldu. En başta vekaleten, belirli olaylardan dolayı da asaleten, şimdiki belediye başkanı görevinde. Halkın seçtiği belediye başkanı değil. AK Partili ve MHP’li kadro, mecliste çoğunlukları olmasaydı kayyum atayacaklardı. Algı operasyonuna başladılar; şovlar, fotoğraflar, konfetiler. Toplumda, her şeyin çok daha iyiye gideceğine yönelik algı oluşturma çabasına girdiler. Devletin birkaç tane yatırımını; hastane, millet bahçesi gibi. Belediye yönetimi, devletin yatırımlarının başında 2 bin 500 tane fotoğraf çektirerek bunun şovunu yapmaya çalıştılar. Yalova’da olması gerekenler olmadı. Kenti ileri taşımaya dair ne yapılıyor? Kentin diğer kentlerle yarışında ön plana çıkarmaya dair ne yapılıyor? Yalova’yı çağdaş bir kent haline getirmede vizyoner olarak ne yapılıyor? Kentsel dönüşümde bir şey yapılmadığını görüyorum. Birkaç plan notu, birkaç basın açıklaması dışında gördüğümüz somut bir şey yok. Deprem bölgesinde olduğumuz için bunu öncelikli bir proje haline getireceğiz. Trafikte yapılan bir şey var mı? Küçücük memlekette trafik felç. 900 metre yolu bir buçuk yılda yaptılar. 3 bin tane fotoğraf çekildiler başında” dedi.

‘Bizim oluşturmaya çalıştığımız yepyeni bir Yalova var’

Yalova’nın birinci önceliğinin kentsel dönüşüm ve şehir planı olduğunu belirten Mehmet Gürel, şehir plancısı kimliği ile Yalova’ya yeni bir vizyon katmaya hazır olduğunu da ifade etti.  Gürel, “Bizim derdimiz bir imar planı çizmek değil; bir kent kültürü planlamak, yeni bir Yalova yaratmak. Kentimiz güzel olsun dedik. Yıllardır söylüyorum: İnsanlar burada organize olup Eskişehir’i görmeye gidiyorlar. Porsuk çayı, üniversitesi ile bir cazibe merkezi oluşturduğu için insanlar buraya gidiyor. Esasında Eskişehir’den Yalova’ya gelinmesi lazım. Demek ki biz siyasiler, yöneticiler bu kenti doğru yönetmemişiz. Bizim oluşturmaya çalıştığımız yepyeni bir Yalova var. 2013 yılında ilk belediye başkan aday adayıyken hazırladığım bir broşür vardı. Hafif raylı sistem, kreş etüt merkezi, turistlik mahalle, kentsel dönüşüm, eğitim bursları, kent parkurları, mavi bayrak, halk ekmek, gençlik merkezi; bunlardan hiçbiri yapılmadı. 10 yıl önce vurguladığımız, önerdiğimiz hiçbiri olmadı. Yalova’da herkes bu kültürel faaliyetleri, kentsel dönüşümü istiyor ama yapılmadı. Bunun tek sebebi var; yapmadılar. Bizim amacımız; Yalova’yı herkesin en çok yaşamak istediği şehir haline getirmek. Depreme en dayanıklı şehir haline getirmek, herkes yapabiliyor, biz de yapabiliriz. Meslek itibariyle de bir şehir plancısı olarak, hem kişisel birikimlerim hem de siyasette edindiğim tecrübelerle, Yalova’yı Türkiye’nin en çok yaşanılmak istenen kenti haline getirmek için Yalova Belediye Başkanlığı’na talibim” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.