yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

YALOVA BALIKÇI BARINAĞI ÇÖKÜYOR

YALOVA BALIKÇI BARINAĞI ÇÖKÜYOR
17.12.2023 15:14
0
A+
A-

‘ESENKÖY’DEKİ GİBİ OLMASIN’

TEDBİR ALINSIN!

 

Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, merkez balıkçı barınağında yaşanan çökmenin vatandaşları ve balıkçıları endişelendirdiğini söyledi. Karataş, tedbir alınmazsa, Çınarcık ve Esenköy limanlarında yaşanan olayın Yalova’da da yaşanabileceğini dile getirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Geçtiğimiz aylarda ilimizde etkisini gösteren fırtına sonucunda Çınarcık ve Esenköy limanlarında büyük tahribat oluşmuştu. Fırtınanın etkisi ile balıkçı barınakları maddi zarar gördü. Yetkililer ilk günden itibaren bölgeye intikal ederek, hasar tespit çalışmalarını yürüttü. Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, bölgedeki çalışmaların tamamlandığını söyledi. Karataş, “Yalova Valiliği’nin koordinasyonu ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ile de kontak halindeyiz” dedi.

‘Yalova’da aynı tehlike ile karşı karşıya’

Önlem alınmadığı takdirde aynı sorunun Yalova barınağında da yaşanacağını ifade eden Karataş, “En çok tahribatın Esenköy’de yaşandığını görüyoruz. Ancak Yalova barınağı da şiddetli bir fırtınaya maruz kaldığında aynı tehlike ile karşı kaşıya kalacaktır. merkez balıkçı barınağında yaşanan çökme, vatandaşları ve balıkçıları her geçen gün endişelendiriyor. Tehlike nedeniyle Yalova Liman Başkanlığı alana tekne bağlamayı yasakladı. Yalova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk’a da konuyu illettik, incelemelerde bulundu. Burasının yapılması için birtakım uğraşlarda bulunmuş ancak belediye bütçesi yetersiz olduğu için DLH’yı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

‘Altyapı 100 milyon TL’ye mal olur’

Yalova limanında 1 buçuk, 2 metreye yakın çökmelerin olduğunu dile getiren Karataş, “Çökme olunca deniz suyu yükseldiğinde, yoğun bir dalgada da taşları delip geçiyor. Böylelikle limanı parçalayacak. Şu an tedbir alınmazsa yapımı daha da maliyetli olacak. Merkezdeki barınağın alt yapısı bozuk, bugün üst yapı 50 milyon TL’ye mal oluyorsa; altyapı 100 milyon TL’ye mal olur. Altyapının bozuk olması daha da tehlikeli. Buranın acilen yapılması lazım. Milletvekillerimize bu konuyu bir kez daha ileteceğiz. Bir an önce yapılması gerekiyor, çünkü liman kayıyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.