yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

YALOVA AMATÖR LİGLERİ TAMAMLANDI

YALOVA AMATÖR LİGLERİ TAMAMLANDI
02.07.2023 13:40
0
A+
A-
  • Yalova’da 2022-2023 futbol sezonu A takım düzeyindeki amatör ligleri, geçtiğimiz günlerde yapılan 2. Amatör Küme müsabakalarıyla birlikte sona erdi.

3 ayrı lig heyecanının yaşandığı Yalova amatör liglerinde şampiyon olanlarla alt liglere düşen ekipler de resmiyet kazandı.

 

Onur ERDİK

2022-2023 futbol sezonu Yalova amatör futbol liglerinde heyecan sona erdi. A takım düzeyindeki Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’de ligler tamamlanırken; şampiyonluğu elde eden ekiplerle üst liglere çıkan takımlar da belli oldu. 2022 yılı Ekim ayında 1. Amatör Küme ve Süper Amatör Küme maçlarıyla start alan 2022-2023 sezonu, geçtiğimiz Haziran ayındaki 2. Amatör Küme karşılaşmalarıyla resmen tamamlandı.

Süper Amatör Küme’de şampiyon Yeşilova..

Geçtiğimiz yılki transfer döneminde takımların kadrolarına kattıkları oyuncular ve resmi olmasa da ayrılan transfer bütçeleriyle ‘Katar Ligi’ şeklinde adlandırılan Süper Amatör Küme’de mutlu sona Yeşilova ulaştı. Mavi-yeşilliler, 22 haftalık maratonda en yakın rakibi Çınarcık Belediyespor’un 2 puan önünde ve topladığı 60 puanla, Süper Amatör’ün en büyüğü oldu. Namağlup ligi bitiren Yeşilova, baraj maçında Yalovaspor’u da yenerek tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi.

Çavuşçiftliği ve Acar ligden düştü..

Yalova Süper Amatör Küme’de geride bıraktığımız sezonun ardından son iki sırada bulunan Çavuşçiftliği Kültürspor ile Acarspor lige veda etti. Sezonu tamamlayamayan iki sarı-lacivertli takımdan Acarspor, resmi anlamda 22 haftalık ligi puansız bir şekilde son sırada noktaladı. Altınova temsilcisi Çavuşçiftliği Kültürspor da 8 puanla 11.sırada yer alıp Acarspor ile birlikte alt lige geriledi. İki takım, 2023-2024 sezonunda Yalova 1. Amatör Küme’de boy gösterecek.

Kurtköy ile Yenimahalle, Süper Amatör Küme’de..

2022-2023 futbol sezonu Yalova 1. Amatör Küme’de ise ipi göğüsleyen takımlar; Kurtköyspor ile Yenimahallespor oldu. Bu organizasyonun A Grubu’nda Kurtköyspor, en yakın rakibi Akköyspor’un 1 puan önünde 38 puanla namağlup şampiyonluğunu ilan ederek Süper Amatör Küme’ye yükseldi. B Grubu’nda da Yenimahallespor, En yakın rakibi Soğucakspor’a 8 puan fark atarak yenilgisiz bir şekilde 40 puan topladı ve şampiyon olarak Süper Amatör Küme’ye adını yazdırdı. A Grubu’nda son iki sırada bulunan Çınarcık Fırtınaspor ile Kocaderespor, 2. Amatör Küme’ye geriledi. B Grubu’nda son iki basamaktaki Esnafpor ve Samanlıspor da önümüzdeki sezon Yalova 2. Amatör Küme’de mücadele edecek.

4 takım 1. Amatör’e yükseldi..

A takım düzeyinde Yalova’nın en alt yerel ligi konumundaki 2. Amatör Küme’de de toplamda 4 takım, 1. Amatör Küme’ye yükseldi. A Grubu’nda nefes kesen şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyen 31 puan ve averajdaki Termal Belediyespor ile aynı ilçenin takımı 1877 Üvezpınarspor, yine 31 puan ve averajla 1. Amatör Küme biletini aldı. B Grubu’nda 27 puanla zirvede maratonu bitiren Anadoluspor ile 21 puan ve averajla ikinci sırada kendisine yer bulan Armutlu Esnafspor, üst lige adını yazdırmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.