yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2882
EURO
34,7866
ALTIN
2.387,78
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YALOVA 1. AMATÖR’DE SON TANGO

YALOVA 1. AMATÖR’DE SON TANGO
13.01.2023 14:41
0
A+
A-

 

DANANIN KUYRUĞU KOPACAK!

  • Yalova 1. Amatör Küme’de 2022-2023 sezonunun kapanışı bu hafta sonu oynanacak maçlarla yapılacak.

 

Onur ERDİK

2022-2023 futbol sezonu Yalova 1. Amatör Küme’de perde, bu hafta sonu yapılacak müsabakalarla resmen kapanacak. Uzun ve yorucu maratonda nefesleri kesen şampiyonluk yarışında A Grubu’nda heyecan son haftaya taşınırken; B Grubu’nda ise ipi göğüsleyen taraf daha önce belli olmuştu. İki grupta da lige veda eden birer takım netleşirken; 2. Amatör Küme’ye düşecek diğer iki takım da yine bu hafta sonu oynanacak maçlarla kesinlik kazanacak.

Kurtköy ile Akköy arasındaki yarışı kazanan kim olacak?..

Yalova 1. Amatör Küme A Grubu’nda haftalardır devam eden şampiyonluk yarışında artık son düzlüğe girildi. Kıran kırana bir çekişmenin yaşandığı zirvede ipi göğüsleyerek Süper Amatör Küme’ye çıkacak takım, 14.hafta oynanacak maçlarla resmiyet kazanacak. 35 puanla ve namağlup bir şekilde haftaya lider giren Kurtköyspor, bugün saat 15.15’te Amatör Saha 1’de Altınova temsilcisi Subaşıspor’u konuk edecek. Aynı saatte Teşvikiye Şehit Mehmet Yurddaş Stadyumu’nda oynanacak maçta Kocaderespor ile 34 puanla ikinci sırada bulunan Akköyspor karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk hesaplarının yapıldığı son haftada avantajlı olan bordo-yeşilli ekip Kurtköy, Subaşı’nı mağlup ettiği takdirde; Kocaderespor-Akköyspor maçının sonucunu beklemeksizin şampiyonluğunu ilan edecek. Diğer senaryolarda Kurtköy, Subaşspor ile berabere kalır ve Akköy de Teşvikiye’de Kocaderespor’u yenerse; bu kez mavi-beyazlı takım şampiyon olacak. Bordo-yeşilliler, Subaşıspor’a mağlup olur ve Akköy de Kocaderespor deplasmanında kazanırsa, yine mavi-beyazlı takım ipi göğüsleyecek. Yani Kurtköyspor’un kazanması, bordo-yeşillileri her durumda şampiyon yapacak. Olası puan kaybında Kocaderespor-Akköyspor karşılaşmasının sonucu beklenecek.

Lige veda edecek son takım yarın netleşecek..

Öte yandan şampiyonluk yarışı kadar kümede kalma savaşı da futbolseverler tarafından merakla takip ediliyor. 4 puanla son sırada yer alan Kocaderespor’un bir önceki hafta küme düşmesinin kesinleştiği A Grubu’nda lige veda edecek ikinci takım, yarın belli olacak. Saat 15.30’da Doğanspor ile Çınarcık Fırtınaspor, Amatör Saha 1’de kozlarını paylaşacak. 7’şer puanla haftaya giren iki takımdan Çınarcık temsilcisi, küme düşme hattı olan 7.basamakta. Sarı-kırmızılı takım Doğanspor da 6.sırada yer alıyor. Sezonun ilk devresinde rakibini deplasmanda 4-3 deviren Doğan, Çınarcık ekibini yenmesi durumunda lige tutunacak. Sarı-kırmızılılar, Çınarcık Fırtınaspor ile her türlü beraberlik durumunda yine önümüzdeki sezon için 1. Amatör Küme biletini cebine koyacak. Averaj hesaplarının yapılacağı bu müsabakada Fırtınaspor, rakibini 2 farklı yenerse kendisi lige tutunacak. Statü gereği kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takımın üstün sayılmayacağı ligde Doğanspor’un genel gol averajı, rakibinden daha iyi durumda. İnce hesapların olacağı bu müsabakadan çıkacak sonuca göre ya Doğanspor ya da Çınarcık Fırtınaspor, 2. Amatör Küme’ye düşecek. Üç önemli müsabakanın yapılacağı grubun son haftasında Doğuşspor ile Sultaniyespor, yarın saat 14.30’da Amatör Saha 2’de formalite maçında karşı karşıya gelecek.

Esnafspor kazanmak zorunda..

Yalova 1. Amatör Küme B Grubu’nda Yenimahallespor, daha önce şampiyonluğunu ilan etmiş ve kupasına kavuşmuştu. Adını Süper Amatör Küme’ye yazdıran kırmızı-beyazlılar, son haftada yarın saat 15.00’te Amatör Saha 1’de Soğucakspor’a konuk olacak. Coşkunspor ile Kaytazdere Belediyespor arasındaki maç ise oynanmayacak. Grupta ateş hattını yakından ilgilendirecek mücadelede Esnafspor, yarın saat 12.00’de Amatör Saha 1’de Çalıca Gençlikspor’u misafir edecek. Demirspor’un Samanlıspor karşısında 3-0 hükmen galip sayılacağı kapanış haftasında kırmızı-beyazlılar, 13 puana yükselecek ve Esnafspor-Çalıca Gençlik müsabakasının sonucu beklenecek. 12 puanlı mavi-beyazlı ekip Esnaf, Çalıca’yı yenmesi durumunda lige tutunacak. Olası beraberlikte Demirspor ile puanları eşitleyecek Esnafspor, ikili averajda rakibinin gerisinde kaldığı için yine alt lige gerileyecek. Mağlubiyet durumunda zaten 1. Amatör Küme’ye mavi-beyazlılar veda edecek. Yani Esnafspor’un önümüzdeki sezon da bu ligde mücadele edebilmesi için Çalıca Gençlikspor’u mağlup etmekten başka çaresi bulunmuyor. Bu karşılaşmanın ardından ortaya çıkacak sonuç, Yalova futbol kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.