yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

YALANCI BAHARDA AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI

YALANCI BAHARDA AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI
16.01.2023 17:00
0
A+
A-

 

TARIMSAL ÜRETİM AZALIYOR

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yalancı bahara aldanan bazı ağaçlar çiçek açtı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova ve Marmara’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yalancı bahara aldanan bazı ağaçlar çiçek açtı. Bu durumun mevsim kaymasına ve tarımın zarar görmesine neden olduğunu belirten uzmanlar, “Son yıllarda daha sık karşılaşmaya başladık. Eskiden 10 yılda bir görülürken, artık 2-3 yılda bir görülüyor. Yalancı bahar düşen sıcaklıklarla birlikte tarımsal üretimin azalması anlamına geliyor” dediler.

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK..

Türkiye’de kuraklık tehlikesi devam ediyor. Özellikle Yalova ve Marmara’da yağış yetersiz, üstelik havalar da soğumuyor. Gelecek hafta sıcaklığın daha da artması, bazı bölgelerde 20 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Yalova’da sıcaklık hafta ortasında 19 dereceye kadar çıkacak. Ocak ayı geldi havanın soğuması hatta kar yağışı bekleniyordu ama Türkiye uzun süredir tam tersi bir durumla karşı karşıya. Birçok bölgede ne kar yağışı ne de yağmur var. Üstelik yeni haftayla birlikte hava sıcaklığının özellikle Yalova ve Marmara’da daha da yükselmesi bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.