yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

YAKHAD, GENÇLERLE BİRLİKTE FARKINDALIĞA İMZA ATTI

YAKHAD, GENÇLERLE BİRLİKTE FARKINDALIĞA İMZA ATTI
20.06.2022 17:45
0
A+
A-

 

 

Yalova Kanser Hastaları Derneği (YAKHAD) ve Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kanser hastalığına dikkat çekmek için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Kanser Hastaları Derneği (YAKHAD), Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Yalova Belediyesi’nin katkılarıyla Yalova Sahil Mini Amfi’de kanser hastalığına dikkat çekmek için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe; Yalova Kanser Hastaları Derneği Sibel Beyosmanoğlu, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘Siyaset üstü hareket etmek temel görevimiz’..

Programın açılışında konuşan Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, “Gençlik Meclisi’nin en önemli ilkeleri; siyaset üstü hareket etmek, katılımcılığa önem vermek, kapsayıcı olmaktır. Her görüşten, her fikirden, her kesimden herkesi kucaklamak; Yalova gencini Kent Konseyi çatısı altında toplamak, bunları yaparken siyaset üstü hareket etmek temel görevimiz olmalıdır. Ortak akılla karar alıp hareket etmek Kent Konseyimizin, dolayısıyla sizlerin ortak amacı olmalıdır. Ortak paydamız herkesin menfaatine olacak şekilde güzel kentimiz Yalova’nın gelişimi için çalışmak olmalıdır. Kurduğumuz Gençlik Meclisimizi sürdürülebilir kılmak hem yerelde hem ulusalda örnek bir meclis haline getirmek siz gençlerin çabası, bizlerin desteği ile ancak mümkün olacaktır” dedi.

‘Gençlerin duyarlılıkları takdire şayan’..

Yalova Kanser Hastaları Derneği Sibel Beyosmanoğlu, “Yalova Kanser Hastaları Derneği olarak 8 yıldır yapmış olduğumuz çalışmaların içinde Yalova’da bir onkoloji hastanesinin gerekliliğini ve erken tanının önemini vurguladığımız birçok seminer gerçekleştirdik. Köy ve merkez muhtarları ile halk sağlığı merkezlerinden destek gördüğümüz bilgilendirme toplantıları ile kanser hastalığı noktasında vatandaşımızı elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalıştık. Kanser hastalığından korunmak için neler yapabileceğimiz konusunda halkımızı bilgilendirmek için çok çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledik. Kermes, sergi, gezi, kahvaltı, bu gün olduğu gibi konser etkinlikleriyle bu hastalığa dikkat çekmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hasta ve hasta yakınlarına maddi manevi destek noktasında hastalarımıza ulaşımda, doktor bulma ve hastalık takiplerini sürdürmeye devam etmekteyiz. Bugün burada yapacağımız farkındalık etkinliği bizi çok heyecanlandırdı. Yıllardır derneğimize katılım ve beraber çalışalım davetlerimizde STK’lar, kurumlar, özel müesseselerden katılımlar, destekler bizi çok mutlu etti, ama gençlerin duyarlılıkları ve bizim çalışmalarımızın içinde olma talebi harika oldu” ifadelerini kullandı.

‘YAKHAD’ın yanındayız’..

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ise gerçekleştirdiği konuşmasında, “Böylesine anlamlı bir etkinlikle Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak çalışmalarımıza başlamış olduk. Gençlik Meclisi burada, hastalığın farkında ve Yalova Kanser Hastaları Derneği’nin yanında” şeklinde konuştu.

Gençlere teşekkür edildi..

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Gençlik Meclisi Genel Kurul üyeleri Kadir Kavşur ve Caner Hayta birlikte gerçekleştirdikleri stand up gösteri ile izleyenleri kahkaha tufanına boğdu. Ardından ikili sahneyi genç sanatçı Meriç Yenice’ye bıraktı. Meriç Yenice sevilen şarkıları seslendirerek dinleyenlere müzik ziyafeti yaşatırken ardından sahne alan Serhat Tunç, Volkan Fidan ve Berkay Doğan’dan oluşan müzik grubu Yalovalıları coşturdu.

Programın sonunda sahne alan Kadir Kavşur, Caner Hayta, Meriç Yenice, Serhat Tunç, Volkan Fidan ve Berkay Doğan’a ayrıca organizasyonda görev alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Gençlik Meclisi Üyeleri Ayşenur Peçe, Kadir Ocaklı, Samet Balgız, Tunahan Akkaya ve Sezgin Altınel’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.