yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

YAKAD’TAN ANLAMLI ETKİNLİK

YAKAD’TAN ANLAMLI ETKİNLİK
22.03.2023 16:12
0
A+
A-

ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE MENÜSÜ İKRAM EDİLDİ

Altınova Hürriyet Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte, Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (YAKAD) tarafından ‘Çanakkale Menüsü’ ikram edildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Altınova Hürriyet Ortaokulu’nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (YAKAD) tarafından ‘Çanakkale Menüsü’ ikram edildi. Etkinliğe; Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkan Vekili Şaban Cineviz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çibir, Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (YAKAD) Başkanı Selim Işılak, BBP Yalova İl Başkanı Münip Namal, Çiftlikköy Karadenizliler Derneği Başkanı İsmail Yaprak, MHP Altınova İlçe Başkanı Serkan Dikyar, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Çorbacı ve Resul Çiftçi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İl Başkanı Erdoğan Yıldız ve Demirspor Kulübü Başkanı Talip Bayburtlu katıldı.

Çanakkale menüsü ikram edildi..

Vali Yardımcısı Alkan, Kaymakam Özyiğit, Müdür Akmeşe, Başkan Işılak ve diğer protokol üyeleri kendi elleriyle öğrencilere Çanakkale menüsü olan üzüm hoşafı, iki dilim ekmek ve buğday çorbası ikram ettiler. Ayrıca deprem şehitleri de dahil olmak üzere tüm şehitlerimiz için Yalova Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti okutulduktan sonra lokum dağıtıldı.

‘Üçüncüsünü gerçekleştirdik’

Programla ilgili konuşan YAKAD Başkanı Selim Işılak, “Eğitim camiasının bir paydaşı olarak her sene Çanakkale Şehitleri haftasında Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği olarak şehrimizde bulunan bir okulumuzda şehitlerimizi anıyoruz ve cepheye giderken yemiş olduğu Çanakkale menüsünü öğrencilerimize ikram ediyoruz. Bu sene de üçüncüsünü gerçekleştirdik” dedi.

‘Birlik ve beraberliğimiz daim olsun’

Gelecek nesillere Çanakkale ruhunu aşılamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Işılak, “Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin her zamankinden daha fazla olması gereken bu günlerde Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin, inşallah. Hainlere ve düşmanlarımıza fırsat vermesin. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranlara anıyorum. Programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür eder saygılar sunarım” diye konuştu.

‘Çanakkale kahramanlık destanıdır’

Işılak’ın ardından konuşan Hürriyet Ortaokulu Müdürü Özge Ekinci ise şunları söyledi: “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bugün burada bir kez daha Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Bizler Çanakkale’de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere anlatmalıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.