yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4238
EURO
34,5760
ALTIN
2.383,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YAFEM TÜRK BOYLARI ŞÖLENİ COŞKULU BAŞLADI

YAFEM TÜRK BOYLARI ŞÖLENİ COŞKULU BAŞLADI
18.07.2023 21:36
0
A+
A-

Yalova’nın renkli ve coşkulu etkinlikleriyle dolu günleri, uluslararası bir festivalle taçlandı. YAFEM 26. Türk Boyları Kültür Şöleni adıyla gerçekleştirilen etkinlik, yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getirerek kültürel bir şölen yaşattı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğince düzenlenen 26. Türk Boyları Şöleni kortej yürüyüşü ile başladı. Yüzlerce dansçının katıldığı şölen renkli görüntülerle başladı. Gazipaşa Caddesi’nde başlayan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Festivale bu yıl YAFEM ekiplerinin yanı sıra Bosna Hersek, Kabardey, Irak, Kazakistan, Kuzey Osetya, KKTC, Kosova, Dağıstan, Güney Osetya ve İran’dan halk oyunları ekipleri katıldı. 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek şölen çerçevesinde Yalova ve ilçelerinde ekipler gösteriler sahneleyecek. Deprem Anıtı önünde başlayan kortej yürüyüşü Suwon Parkı’nda son buldu. Etkinliğin açılış töreni, halk oyunları gösterileri ve farklı ülkelerden gelen ekiplerin katılımıyla coşku dolu anlara sahne oldu. Renkli kıyafetleri ve danslarıyla yerel kültürleri yansıtan halk oyunları, izleyenleri büyüledi. Kortej yürüyüşü ise etkinliğin en heyecan verici anlarından biriydi. Farklı ülkelerden gelen ekipler kendi geleneksel giysileriyle birlikte Yalova’nın sokaklarında renkli bir şölen sergiledi. Etkinlik boyunca, dostluk ve kardeşlik mesajları ön plandaydı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ..

YAFEM 26. Türk Boyları Kültür Şöleni, katılımcılarına unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Yerel kültürlerin zenginliğini ve çeşitliliğini sergilemek, farklı ülkeler arasında güçlü bağlar kurmayı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Etkinlik, Yalova’nın kültürel mirasını koruma ve tanıtma çabalarına önemli bir katkı sağlarken, aynı zamanda kültürler arası anlayış ve dayanışmayı pekiştiren bir platform olarak öne çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.