yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2498
EURO
34,7652
ALTIN
2.387,97
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

WUSHU MÜSABAKALARI NEFESLERİ KESTİ

WUSHU MÜSABAKALARI NEFESLERİ KESTİ
20.06.2023 15:51
0
A+
A-
  • Yalova’da bu yıl ikincisi yapılan Şehir Oyunları Kent Kupası organizasyonu kapsamındaki wushu müsabakaları büyük çekişmeye sahne oldu.

 

Onur ERDİK

19 Mayıs-19 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 2.’si düzenlenen Yalova Şehir Oyunları Kent Kupası kapsamında wushu turnuvası gerçekleştirildi. 13 branşta yapılan Yalova Şehir Oyunları Kent Kupası’ndaki wushu müsabakaları, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. 90. Yıl Kapalı Spor Salonu’ndaki organizasyon büyük beğeni topladı.

‘Bir basamak olma özelliği taşımaktadır’..

Yalova Wushu-Kungfu Spor Kulübü Başkanı, eski Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Wushu Yalova İl Temsilcisi Ali Kanberoğlu yaptığı konuşmasında “ Öncelikle bu turnuvayı tertip eden Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisine ve destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Biz de bir şekilde bu organizasyona renk katabilirsek ne mutlu bize. Böyle turnuvaların tertip edilmesi sporcularımızın kendini geliştirmesi adına çok önemli. Bu tarz organizasyonlar sporcuların bölge, Türkiye ve uluslararası müsabakalara hazır olmaları adına bir basamak olma özelliği taşımaktadır” ifadelerini kullandı. Wushu sporunun kökenine ve faydalarına değinen Kanberoğlu, “Wushu eskiden kungfu olarak anılan daha sonra wushu-kungfu adını alan Çin kökenli bir Uzak Doğu sporudur. Dünyada çok fazla kişinin yaptığı çeşitli alanlarda tedavi amaçlı dahi kullanılan beyin, beden ve ruh bileşimiyle yapılan bir disiplin sporudur” şeklinde konuştu.

‘İnşallah geleneksel hale gelir’..

Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda sayısız başarısı olan Ömer Allar Fight Akademi Antrenörü Ömer Allar ise şunları söyledi: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin tecrübe kazanmaları ve daha büyük turnuvalara hazırlanabilmeleri adına gerçekleştirilen güzel bir organizasyon oldu. İnşallah geleneksel hale gelerek bu organizasyon devam eder.”

‘Güzel bir turnuva’..

Avrupa Şampiyonu ve Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerinden Hakan Kanberoğlu da şu ifadelere yer verdi: “Yalova’daki yıldız ve genç kategorisindeki sporcularımızın kişisel gelişimleri ve tecrübe kazanmaları adına gerçekleştirilen güzel bir turnuva oldu. Temennimiz sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalardan önce tecrübe kazanabilecekleri bir ilk adın olarak bu turnuvanın geleneksel olarak devam etmesi yönünde.”

Enver Beygova da katıldı..

Düzenlenen turnuvaya ‘Küçük Dünyanın Büyük Ustası’ olarak anılan ve Türkiye’de yaşayan en büyük Kung-fu ustası olarak kabul gören Enver Beygova da katılım gösterdi. Beygova, tüm müsabakaları yakından takip etti. Usta isim, yapılan organizasyonun Yalovalı sporcular açısından önemine vurgu yaparak, maç tecrübesinden bahsetti ve “Bu daha başlangıç inşallah daha kapsamlı müsabakalarda birlikte oluruz” dedi. Enver Beygova, Yalova Kent Konseyi Genlik Meclisi’ne yapacağı çalışmalarda başarılar diledi. Turnuvaya Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ve Yürütme Kurulu Üyesi Sezgin Altınel katılım göstererek seremonide sporculara madalyalarını takdim etti. Turnuva, madalya töreni ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.