yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2712
EURO
34,8032
ALTIN
2.404,01
BIST
10.300,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

VİP YABANCI TRANSFERİNİ AÇIKLADI

VİP YABANCI TRANSFERİNİ AÇIKLADI
14.08.2023 13:51
0
A+
A-

KAMARIA MCDANIEL YALOVA’DA!

  • Potadaki ekiplerimizden HDI Sigorta Yalova VİP, yeni sezon öncesi yabancı transferini açıkladı. Turuncu-sarılılar, ABD’li basketbolcu 24 yaşındaki gard Kamaria McDaniel’i kadrosuna kattı.

Biri iç transfer olmak üzere üç oyuncuyla anlaşma sağlayan HDI Sigorta Yalova VİP, yabancı tercihini Kamaria McDaniel’den yana kullandı. Genç basketbolcu, yeni sezonda temsilcimizin formasını terletecek.

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek HDI Sigorta Yalova VİP, kadrosuna yeni bir isim dahil etti. Potadaki temsilcimizin yabancı oyuncu konusunda kiminle anlaşacağı merak edilirken; kulüpten yapılan açıklamada ABD’li basketbolcu Kamaria McDaniel’in kadroya katıldığı belirtildi.

Dört isimle anlaşma sağlamıştı..

Kadınlar basketbolundaki tek takımımız olan turuncu-sarılı ekibimiz, başantrenörlük konusunda Ömer Petorak’la tekrar anlaştıktan sonra transfere yöneldi. İç transferde iki sezondur takımın formasını giyen Nazlı Güler’le tekrar el sıkışan HDI Sigorta Yalova VİP, dış transferde eski oyuncuları Beril Arık ile Aslı Sevinç’in transferlerini duyurmuştu. Turuncu-sarılılar, genç milli basketbolcu Sude Türkmen’i de kadroya katarak transferde ses getirmişti.

Yabancı tercihi Kamaria McDaniel’den yana..

Kulüp başkanı Murat Yapıcı’nın bizzat yürüttüğü transfer çalışmalarında koç Ömer Petorak’ın da raporları doğrultusunda hareket eden HDI Sigorta Yalova VİP, yeni sezonda oynayacak yabancısını da açıkladı. Turuncu-sarılılar, 24 yaşındaki ABD’li gard Kamaria McDaniel’i transfer etti.

İlk Avrupa deneyimi..

Kendi ülkesinin dışında ilk kez Avrupa ülkelerinden Türkiye’de forma giymeye hazırlanan 24 yaşındaki gard, lise döneminde iki kez takım kaptanı seçildi. Takımın MVP’si seçilen McDaniel, kolejler arası turnuvalarda boy gösterdi. Penn State’te 32 maçın tamamında görev yapan McDaniel, maç başına 5 sayı ile oynadı. 13 karşılaşmada 20 dakikadan fazla süre alan Kamaria McDaniel, Penn State ikinci sınıfta 30 müsabakanın hepsinde görev yaptı. 9,7 sayı ortalaması ile takımının en skorer üç isminden biri olan ABD’li basketbolcu, Junior At Penn State’te başarılı performansıyla dikkat çekti. Redshirt-Senior At Baylor’da 2020-2021 sezonunda sol dizinden sakatlık yaşayan 24 yaşındaki gard, 10 maçta oynayabildi. 2022-2023 sezonunda Michigan State mezunu olan McDaniel, NCAA 1. Division Ligi’nde oynadıktan sonra ilk Avrupa macerası olarak Türkiye’de HDI Sigorta Yalova VİP ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde forma giyecek.

’12 kişilik kadroyu tamamlayacağız’..

HDI Sigorta Yalova VİP Başanatrenörü Ömer Petorak, “Yeni oyuncumuza takımımıza hoş geldin diyor, sakatlık ve başarılı bir sezon diliyoruz. Bu hafta içi birkaç transferimiz daha olacak. Bu ay sonuna kadar takımımızı toparlayıp 12 kişilik kadroyu tamamlayacağız. Bu ay sonunda da yeni sezon hazırlıklarımıza başlayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.