yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

VİP ilk 6’yı garantiledi

VİP ilk 6’yı garantiledi
21.03.2022 15:11
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

2021-2022 sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 25.hafta maçlarının heyecanı sona erdi. Birbirinden kritik mücadelelerin olduğu haftada HDI Sigorta Yalova VİP, sahasında küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Samsun Basketbol İhtisas’la kozlarını paylaştı. Furkan Sağlık’ın öğrencileri, rakibini 80-52’lik skorla geçerek bu sezonki 17.galibiyetini elde etti. Böylece temsilcimiz, bitime dört hafta kala normal sezonu ilk 6’da bitirmeyi garantiledi. Son 4 haftada 4 ve 5.sıralar için matematiksel şansı bulunan Turuncu-Sarılılar, play-off’lara hangi sıradan gideceği iki hafta içinde belli olacak.

Lider ilk kez kaybetti..

Öte yandan şampiyonluk için gün sayan Emlak Konut’a nazar değdi. İstanbul temsilcisi, evinde Botaş Gelişim’le karşı karşıya geldi. Rakibini 75-66’lık skorla deviren Ankara ekibi Botaş, hem rakibine ilk mağlubiyetini tattırdı hem de matematiksel anlamda şampiyonluk şansını sürdürdü. 49 puandaki Botaş Gelişim, ligin ikinci sırasında bulunuyor. 51 puandaki Emlak Konut da liderlik koltuğunda oturuyor.

Play-off hattı tamam gibi..

TKBL’de 26.haftanın diğer maçlarında; Mersin BŞB, deplasmanda Antalya Güneşi’ni zorlanmadan 93-53’le geçti. Uludağ Basket, seyircisi önünde Çeşme Basketbol’u 77-58 yendi ve rakibinin play-off ümitlerini sonlandırdı. Fenerbahçe Gelişim, deplasmanda Urla Belediyesi’ni 80-77 mağlup etti. Turgutlu Belediyespor da Tarsus Belediyesi deplasmanından 75-58’lik galibiyetle ayrıldı. Gürespor’un Bodrum Karya’yı 83-56 yendiği 26.haftada Rize Belediyesi, Karşıyaka Çarşı Koleji’ni 89-67 devirip rakibini adeta play-off’un dışına attı. Bu sonuçların ardından play-off’a kalanlar da büyük ölçüde belli oldu. Lider Emlak Konut’un şampiyonluk için büyük avantajı elinde tuttuğu ligde Botaş Gelişim, Mersin BŞB, Rize Belediyesi, Gürespor ve HDI Sigorta Yalova VİP, matematiksel anlamda zaten ilk 9’da yer almayı daha önce garantilemişti. Turgutlu Belediyespor, Fenerbahçe Gelişim ve Uludağ Basket de son 4 haftaya çok büyük avantajla girdi. Son sıradaki Samsun Basketbol İhtisas’ın dışında küme düşme potasındaki bir diğer takım da 26.hafta sonunda Bodrum Karya oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.