yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

VERGİ HAFTASI KUTLANDI

VERGİ HAFTASI KUTLANDI
21.02.2022 17:23
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova’da 33. Vergi Haftası, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yalova Defterdarı Mustafa Karadeniz günün anlam ve önemini içeren konuşmasını yaptı.
‘Yalova’mıza en iyi hizmeti sunmaktan onur duyacağız’
Karadeniz konuşmasında şunları söyledi: “Vatandaşlarımıza verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan birisidir. Ülke genelinde ve ilimizde kutlayacağımız Vergi Haftası etkinlikleri ile toplumda; sağlıklı bir vergi bilicinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, idare-mükellef arasında güven ortamının sağlanması, verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır. Yalova Defterdarlığı olarak hizmet için var olduğumuzun bilincinde olan bizlerin misyonu; görevimizi, yasalarımızın verdiği yetkiler çerçevesinde ve çözüm odaklı çalışma anlayışıyla yerine getirmek ve mükelleflerimize kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamaktır. Bu vesile ile vatandaşlarımızın da alışverişlerinde belge isteyerek, kazanç sağlayan kişilerin de vergi ödevlerini yerine getirmelerinde otokontrolü sağlamak bir vatandaşlık görevidir. Mükelleflerimiz ve kamuoyu çağın en etkili iletişim kanallarından biri olan sosyal medya aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığımız hesapları kullanılarak bilgilendirilmektedir. Söz konusu kanallar aracılığı ile vergi mevzuatı ve uygulamalarına yönelik her türlü güncel bilgi, vergisel yükümlülüklere ilişkin periyodik hatırlatmalar, başkanlığımız tarafından sunulan hizmetlere yönelik hazırlanan her türlü haber, doküman, resim ve video takipçilerle paylaşılmaktadır. Hedefimiz 2022 yılında da büyük emek, özveri ve birbirlerine bağlılık duyguları ile çalışan teşkilat mensuplarımızla, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi için titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımızı bugünkü noktadan daha üst sıralara yükseltmektir. Kurumlar arası uyum, işbirliği ve koordinasyonda örnek yöneticilik sergileyen ve çalışmalarımızda bize her zaman destek veren Valimiz Sayın Muammer Erol’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kamu kurum ve kuruşları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına da teşekkür ediyorum. Yalova Defterdarlığı olarak, koronavirüs salgınının beraberinde getirmiş olduğu bütün olumsuzluklara rağmen, vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflerimize, kıymetli meslek mensuplarımıza ve bu süreçte görev alan değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. En iyiye, en güzele layık olan Marmara’nın incisi Yalova’mıza en iyi hizmeti, en iyi şartlarda sunmaktan onur duyacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.