yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

‘VATANDAŞ UCUZ BALIK YİYECEK’

‘VATANDAŞ UCUZ BALIK YİYECEK’
26.08.2022 17:13
0
A+
A-

BALIKÇILAR 1 EYLÜL’DE ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYECEK

  • 1 Eylül’de ‘vira bismillah’ diyecek olan Yalovalı balıkçılar, son hazırlıklarını yapıyor..

 

..”1 Eylül itibariyle Yalova’daki teknelerimiz büyük oranda Karadeniz’e gidecek.”

 

..”Bu sene ağlarımızla ilgili markalama sistemi çıktı. Bu markalama sistemini neye dayanarak yaptılar kooperatifler, birlikler olarak bir bilgimiz yok. Markalama sistemi nedeniyle pürüzler yaşıyoruz. Bir vatandaşın 2 tane teknesi var, 2 teknede aynı ağı kullanamıyor ama sahipleri aynı.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

1 Eylül’de bitecek olan av yasağının ardından Yalovalı balıkçılar ‘vira bismillah’ diyecekler. Balıkçılar, sezon için son hazırlıklarını yapmaya başladılar. Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, 15 Nisan itibariyle bazı avlanma yöntemlerine getirilen yasağın 1 Eylül itibariyle sona ereceğini belirtti. Balıkçıların av sezonu hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu ifade eden Karataş, “1 Eylül itibariyle Yalova’daki teknelerimiz büyük oranda Karadeniz’e gidecek” dedi.

‘VATANDAŞ UCUZ BALIK YİYECEK’..

1 Eylül’den itibaren vatandaşın ucuz balık yiyebileceğini söyleyen Karataş, “Karadeniz’deki palamut göstergeleri çok iyi. Bu sene Allah nasip ederse halkımız 1 Eylül’den itibaren daha iyi, kaliteli ve ucuz balık yiyeceğine kesin gözle bakıyoruz. Her seneye nazaran biraz daha balığın bol olduğuna dair göstergeler var. İnşallah hayırlı olur, fazla havalarımız esmez, balıkçı avlanır. Halkımız da ucuza balık yer. Bu yaz bırakın dışardaki vatandaşı balıkçımız balık yiyemedi. Neden? 1 kilo sardalya, 1 istavrit 100-150 TL olunca balıkçı dahi evine götürüp yiyemedi. İnşallah 1 Eylül itibariyle halkımız daha ucuz bir şekilde balık yiyecek inşallah” diye konuştu.

‘MARKALAMA SİSTEMİ SIKINTI ÇIKARIYOR’..

Bu yıl ağlarla ilgili markalama sisteminin çıktığını belirten Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sene ağlarımızla ilgili markalama sistemi çıktı. Bu markalama sistemini neye dayanarak yaptılar kooperatifler, birlikler olarak bir bilgimiz yok. Markalama sistemi nedeniyle pürüzler yaşıyoruz. Bir vatandaşın 2 tane teknesi var, 2 teknede aynı ağı kullanamıyor ama sahipleri aynı. Bu markalama sistemini balıkçılara danışılmadan çıkarmışlar. Bunları Tarım ve Orman İl Müdürümüz üzerinde çözmeye çalışacağız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.