yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5542
EURO
34,9068
ALTIN
2.429,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

VATAN PARTİSİ SUBAŞI’DA ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI DÜZENLEDİ

VATAN PARTİSİ SUBAŞI’DA ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI DÜZENLEDİ
17.01.2022 16:15
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Vatan Partisi Yalova İl Başkanlığı, Subaşı beldesinde partililerin ve üreticilerin katılımıyla Üretim Devrimi Kurultayı düzenledi. Kurultaya Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, kivi üreticisi Hikmet Aydoğan konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca civar köylerin muhtar ve azaları da kurultayda hazır bulundu.

‘Üreticiler için buradayız’

Subaşı Kahvesi’nde gerçekleşen kurultay saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kurultayın açılış konuşmasını Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Mustafa Lütfi Bal yaptı. Bal konukları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Değerli Subaşılı üreticilerimiz, bugün burada sizlerin üretim ile ilgili sorunlarınızı tartışmak üzere buradayız. Tabi burada yalnızca sorunları konuşmayacağız, bu kurultayı hep birlikte bir çözüm ile sonuçlandıralım” dedi.

‘Kivinin yüzde 60’ını biz üretiyoruz’

Bal’ın ardından söz alan Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, “765 Ziraat Odası ile birlikte basın açıklaması yaparak çiftçimizin sorunlarını anlattık. Önümüzdeki günlerde güzel şeyler olacak. Kivinin yüzde 60’ını biz Yalovalılar üretiyoruz. İlaç, tohum, fide gibi şeylerin fiyatı yükseldi. Tarla geriye dönük. Çiftçiye ayrılan para çok düşük rakamlar. Buna rağmen üretim yapmaya çalışıyoruz. Azami şekilde. Para kazanmasak bile biz ayakta kalacaksak üretim ile kalacağız. Üretim Türkiye’nin önündeki zorunluluktur. Devlet yanımızda olursa biz dünya lideri oluruz” şeklinde konuştu.

‘Çözüm üretimde’

Kurultayın diğer konuşmacısı Hikmet Aydoğan söz alarak, “Her akşam bir sürü tespit izliyoruz. Bunda başarılıyız. Ama sorulması gereken soru, çözüm ne? Çözüm üretimde. Üretime teşvik için kooperatifleşme de büyük önem arz ediyor. Bununla birlikte ziraat fakülteleri büyük önem arz ediyor. Çocuklarımızı teşvik etmek de büyük önemde” ifadelerini kullandı.

‘Ekecek para yok ama borç var’

Aydoğan’ın ardından Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek konuşmasını yaptı. Perinçek, “Hepimiz aynı sorunları paylaşıyoruz. Zaten gübre ve yem fiyatları yüksekti. Doların oynaması ile daha da arttı. Ekmekten vazgeçer olduk. İnsanlarımız köyleri terk ediyor. Genç kalmadı. Şimdi ekecek para yok ama borç var. Faizi ve harici var. Biz neyle borcumuzu ödeyeceğiz? Boğazdan kesecek de kalmadı. Bize ne oldu da bu duruma düştük? Biz eskiden kendimize yeterdik. Türkiye’yi üretimden vazgeçirmeye çalıştılar çünkü bizi muhtaç duruma getirmek istediler. Atatürk savaş alanında kazandığımız bağımsızlığımızı ekonomi ile taçlandırmalıyız demişti. Tacımızı başımızdan aldılar. Dış borca boğdular. Koca bir ülkenin bu kadar borcu demek ayağımızda büyük bir zincir. Biz üretimden geliyoruz. Biz de diyoruz ki böyle gitmez. İlk önce terörü hendeklere gömdük. Hâlâ temizliyoruz toplumun her alanından. Köylü efendimiz dedi Cumhuriyet devrimi. O zamanlar Türkiye borç içinde. Türkiye o zamanlarda devrimle yukarı çıkmış. Başarıya ulaştık, daha da başarıya ulaşacağız. Şimdi geldik bu günlere. Biz zorluklara meydan okuyoruz ve nasıl aşacağız? Üretici baş tacı diyoruz ama nasıl yapacağız? Tıpkı Cumhuriyet devriminde yaptığımız gibi kararlılıkla üretim devrimi yapacağız. Faizciye vurguncuya değil, üreticiye vereceğiz. Sistemi değiştireceğiz. Emperyalizm ekonomi sopası ile dürtüyor, bunun ilacı kararları artık bundan sonra Washington’dan değil Ankara’dan vereceğiz? Ama Ankara’da ne yapacağız? Ülkemin üreticisinin düştüğü durum için ne gerekiyorsa ben yaparım diyeceğiz. Üretim devrimimiz ABD için tehlikelidir. Biz böyle bir işe kalkıyoruz. Türkiye’nin güvenliğini üretmek için sağlayacağız ki kimse bizi engelleyemesin. Artık dolar bizim piyasalarımızda geçerli değil diyeceğiz” diye kaydetti. Kurultay soru cevap bölümünde üreticilerin sorunlarını dile getirmesinin ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.