yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘VARSA BAŞARISIZLIĞIMIZ; ÜZERİMİZE ALIRIZ!’

‘VARSA BAŞARISIZLIĞIMIZ; ÜZERİMİZE ALIRIZ!’
07.04.2022 17:44
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Belediye Meclisi’nin Nisan ayının son oturumunda 2021 yılına ait Faaliyet Raporu okunurken, zaman zaman gergin anlar yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Burçin Tangürek, faaliyet raporunda geçen verilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Tangürek, “2 yıldır bu kentsel dönüşüm konusunda müjde veriyorsunuz. Ha bu ay, ha gelecek ay kazma vurulacak diyorsunuz; sonuç hala ortada. Kentsel dönüşümün Yalova’da sadece adı var. Başkan Vekili anlaşmalar ‘tamam’ diyor; faaliyet raporunun içinde sunum yazısında hak sahiplerinin yüzde 5’i ile anlaşma yapıldığı belirtiliyor” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Tangürek’in açıklamalarına cevap vererek,  “İki yıldır insanoğlunun yaşadığı bir felaket var. Hala daha etkileri sürüyor. Bununla ilgili varsa başarısızlığımız; üzerimize alırız. Aziz milletimizin takdirine sunarız” ifadelerine yer verdi.

‘ASIL OYU VATANDAŞ VERİR’..

Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından söz alarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Burçin Tangürek, şunları söyledi: “Kusura bakmayın ama dost acı söyler. Kendimizi, işlerin öyle güzel gittiğine inandırmışız ki; bazı şeylerin farkında bile değiliz. Faaliyet Raporu aynı zamanda belediyelerin karneleridir. Bir yıl boyunca yaptığımız veya yapamadığımız işler bu raporda sıralanır ve ona göre de yöneticiler karnelerini alırlar. Biz size muhalefet grubu olarak kırık not verdiğimiz zaman, siz diyeceksiniz ki muhalefet muhalefetliğini yapıyor. O yüzden dostça uyarılarda bulunalım. Bu gidişle biz size zayıf not veririz ama vatandaş, zamanı geldiğinde, bu görevler bittiğinde asıl oyu sandıkta verir. O yüzden bir an önce hayatın gerçeklerini görmeli ve rüyadan uyanmalıyız. Bu faaliyet raporunun içinde mutlaka iyi çalışmalar var. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

‘AÇIKLAMALAR EKSİK OLMUŞ’..

Açıklamaların eksik olduğunu iddia eden Tangürek, “Faaliyet Raporu’nun içinde Başkan Vekili’nin sunumunun olduğu 2 sayfalık bölümde, bizim dönemimizde başlatılan araç alımlarını, kendi çalışmanız gibi sunmuşsunuz. Açıkçası, açıklamaların eksik olduğu kanaatindeyiz. Borçların tümünü ödediğinizden ve icraları sıfırladığınızdan bahsetmişsiniz. Bütçemiz kadar borcumuz var. Kısa vadede esnafa ödememiz gereken 16 milyon TL borcumuz var. Şirketlere gelecek olursak; Personel A.Ş. ile ilgili raporda ibareyi aynen okuyorum: ‘Yalova Belediyesi’nin ekonomik durumundan ötürü hak ediş ödemelerinin tamamı yapılamadığından, vergi ve SSK ödemeleri yapılamamıştır.’ Siz, kamuoyunda sürekli borcu bitirdik mesajı veriyorsunuz” diye konuştu.

‘HANGİ AÇIKLAMA DOĞRU?’

Kentsel dönüşümle alakalı da konuşan Tangürek, “Bir başka konu ise kentsel dönüşüm. Her ne kadar bir bölgede kentsel dönüşümün belli bir seviyeye geldiğini biliyoruz. 2 yıldır bu kentsel dönüşüm konusunda müjde veriyorsunuz. Ha bu ay, ha gelecek ay, kazma vurulacak diyorsunuz; sonuç hala ortada. Kentsel dönüşümün Yalova’da sadece adı var. Başkan Vekili anlaşmalar ‘tamam’ diyor; faaliyet raporunun içinde sunum yazısında hak sahiplerinin yüzde 5’i ile anlaşma yapıldığı belirtiliyor. Toplam anlaşılan arsa alanı ise yüzde 6 olduğu belirtiliyor. Hangi açıklama doğru?” diye sordu.

‘VARSA BAŞARISIZLIĞIMIZ; ÜZERİMİZE ALIRIZ’..

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ise Tangürek’in açıklamalarına cevap verdi. Şahin, “Önceden alınan araçları kendiniz almış gibi göstermişsiniz’ dediniz. Marifet iltifata tabiidir. Siz süreci başlattınız, bizler parasını ödedik. Kentsel dönüşüm ile ilgili de şunları söylemek istiyorum; Pandemiden geçtik.  2 yıldır insanoğlunun yaşadığı bir felaket var ortada. Hala etkileri sürüyor. Bununla ilgili varsa başarısızlığımız; üzerimize alırız. Aziz milletimizin takdirine sunarız. CHP olarak dostça tavsiyelerde bulunuyorsanuz, başımızın üstüne. CHP Grubu burada kanun koyucu ya da otoriter bir konumda değildir. Tavsiyelerinizi söylersiniz; biz de açıklamamızı yaparız; günün sonunda da millet kararını verir. Acziyet, beceriksizlik, basiretsizlik gibi şeyler sizin düşünceleriniz. Saygı duyarım. CHP Grubu tarafından bir rakam söyleniyor, öngörü söyleniyor biz de grup olarak o rakamları düzeltmeye çalışıyoruz. Her defasında meclisi geren taraf olarak gözükmekten de bıktık. Matematiğin olduğu yerde yorum olmaz. Buraya çıkan müdürlerimiz, 2021 yılına ait verileri söylüyor. Uzmanlık alanlarını sizlerle paylaşıyorlar. Lütfen kamu çalışanlarını zan altında bırakmayalım. Aldığımız bütçeler konusunda, milletimiz müsterih olsun, yine onlar için kullanacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.