yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

VAR MIYIZ YOK MUYUZ?

VAR MIYIZ YOK MUYUZ?
11.07.2023 16:29
0
A+
A-

Yeni yüzyılda, yeni ve güçlü bir Yalova için…

YENİ YALOVA VİZYONU..

  • Artık büyük düşünmenin ve büyük fotoğrafa bakmanın zamanı geldi. Yalova; radikal kararlar almaz ve cesur adımlar atmazsa geleceğini kurtaramaz.. Bir an önce vizyonumuzu belirlemeli ve harekete geçmeliyiz..

25 YILLIK SÖZLEŞME DE NEYİN NESİ?

  • SETUR Marina’nın sözleşmesi 2034’te bitiyor. Oysa; Yalova’nın yarınları söz konusu ve 11 yıl daha beklemeye tahammülümüz yok. Devlet bir an önce duruma el koymalı, SETUR ile bir orta yol bulunmalı..

İLK İKİ ADIM ÇOK ÖNEMLİ!

  • Mevcut yat limanı (SETUR Marina) Balık Hali olmalı; mendirek bölgesi yeni ve kapsamlı yat limanı projesi ile tanışmalı. Bu iki adım atıldığı an şehrin ekonomisi tavan yapar. Turizm, ulaşım ve diğer tüm sektörler gelişir..

  • Haber – Yorum / İbrahim Yurdagül

 

SETUR Marina.. İş adamı Merhum Mustafa Koç, bundan 13 yıl önce açılışı yapılan yat limanını 25 yıllığına devletten kiralamıştı. İşletme, devlete yıllık 4 milyon TL ödüyor (yıl bazlı artışların hesaplaması hariç) ve ayrıca limandaki işletmelerden kar payı da alınıyor. Sözleşmenin bitiş tarihi 2034. Yani önümüzde daha 11 yıl var.

Yalova, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te bir vizyon ortaya koyacaksa, ezberleri bozacaksa burada mihenk taşlarından biri de SETUR Marina işletmesindeki yat limanı. Zira Yalova’nın modern bir Balık Hali’ne ihtiyaç duyduğu, yıllardır konuşulan-tartışılan bu konunun artık sonuçlanması gerektiği ortada. Balık Hali’nin kurulması aynı zamanda Yalova’ya çok ciddi bir ekonomik girdi sağlayacak ve özellikle Yalova belediyesi sürekli gelire kavuşmuş olacak. Ayrıca bölgedeki diğer balık halleri ile de ciddi bir rekabet ortamı doğacak ve Yalova, lokasyon olarak diğer illere oranla çok daha avantajlı bir konumda olacak.

  • Yalova’nın yeni yüzyılına start mendirekten verilmeli..

SETUR Marina işletmesindeki yat limanı Balık Hali’ne dönüştürülür ve mendirek bölgesi Yalova’nın yeni yat limanı bölgesi olursa bakın bir taşla kaç kuş vurulmuş oluyor:

  • Yalova yıllardır özlemini çektiği, ihtiyaç duyduğu modern bir Balık Hali’ne kavuşmuş olacak, üstelik tek kuruş masraf edilmeden, etrafındaki mevcut iş ve eğlence yerleriyle birlikte.
  • Mendirek bölgesi yeni yat limanı ile aynı zamanda büyük yatları ve hatta Cruise gemilerini bünyesinde barındıracak şekilde devasa bir yatırımla buluşturulacak. Bu, aynı zamanda hem o bölgedeki turizm yatırımlarının süratle gelişmesini sağlayacak hem de başta Termal olmak üzere Yalova’nın batı bölgelerinin hak ettiği kalkınmayı yakalamasına katkı sunacak.
  • Yeni yat limanının -kapasitesi artırılarak- mendirek bölgesine taşınması aynı zamanda hem tüm ilçeleri denize kıyısı bulunan Yalova’da YADO’nun (Yalova Deniz Otobüsleri) kurulmasını ve ilçeler arası deniz ulaşımının başlatılmasını hem de belli lokasyonlarda teleferik sisteminin hatta raylı sistemin yaşama geçirilmesini tetikleyecek.

Özetle…

Yalova’da yıllardır beklenen ve özlenen vizyoner atılım…

– Ulaşımda çeşitlilik ve rekabet (YADO, teleferik ve raylı sistem)

– Balık Hali (çevresindeki donatı alanlarıyla birlikte)

– Yeni ve kapasitesi artırılmış bir marina (küçük ve orta boy tekneler, dev yatlar-kotralar, Cruise gemileri)

– 5 yıldızlı oteller ve süratle gelişen turizm sektörü

– Planlamada dağınıklığın önlenmesi

– Ciddi sermaye akışının önünün açılması (yurt içi ve yurt dışından)

– Nitelikli istihdamın sağlanması

– Ticaret ve ekonominin gelişmesi

…gibi sonuçlara yol açacak.

Tüm bunları başarabilmemiz için başlangıçta iki şeye ihtiyaç var: CESARET ve KARARLILIK..

Tabii olmazsa olmazımız; yönetimde VİZYON..

Bekleyip göreceğiz; önümüzdeki süreçte Yalova neye karar verecek?

  • Birtakım kişi ve grupların şahsi ikballerine yönelik çeşitli imar rantları ve yasal olmayan uygulamalar ile kirli bir ekonomiyi, kirli bir siyaseti mi hak ediyoruz?

Yoksa…

  • Tamamen kamu menfaatine, Yalova’nın bütünsel gelişimine yönelik atılacak adımlar ile şehrin geleceğini kurtaracak ciddi yatırımların başlatılmasını mı hak ve talep ediyoruz?

Dediğimiz gibi…

Bekleyip göreceğiz…

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.