yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

VALİLİK’TEN ZAFER BAYRAMI RESEPSİYONU

VALİLİK’TEN ZAFER BAYRAMI RESEPSİYONU
31.08.2023 16:08
0
A+
A-

Vali Dr. Hülya Kaya:

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ; BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR

  • 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü münasebetiyle Yalova Valiliği tarafından 30 Ağustos Resepsiyonu düzenlendi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla Yalova Valiliği’nce 30 Ağustos Resepsiyonu düzenlendi. Uygulama Oteli’nden gerçekleştirilen resepsiyonda; Vali Dr. Hülya Kaya ve eşi Prof. Dr. Cemil Kaya ile birlikte programa katılan protokol üyelerini karşılayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Burada bir konuşma yapan Vali Dr. Kaya, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümüne ulaşmanın haklı gururunu ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. 30 Ağustos 1922 tarihinde gerçekleşen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi aziz milletimizin bağımsızlık ve hür yaşama iradesinden hiçbir suretle vazgeçmeyeceğini tüm cihana haykırdığı zaferin adıdır. Bugün Türk milletinin kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, topyekün verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. 30 Ağustos 1922 milletimizin şanlı ordumuzla birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos zaferini büyük yapan, 1. Dünya Savaşı’ndan büyük kayıplar vererek çıkmış, işgale uğramış, toprakları paylaşılarak tarih sahnesinden silinmeye çalışılan şanlı milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün komutanlık yeteneğiyle, ordumuzun gösterdiği cesaretle verdiği olağanüstü mücadelesidir. Türk milleti bu destanla birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu emsalsiz zafer sayesinde bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da örnek olmuştur. Vatanımıza kastedenler bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacaktır. Rengini şehitlerimizin kanından, şeklini gökyüzündeki ay ve yıldızdan alan şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Yalovalı hemşerilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun var olun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.