yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
27°C
Yalova
27°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

VALİLİK BİNASI 2 YILDA TAMAMLANACAK

VALİLİK BİNASI 2 YILDA TAMAMLANACAK
01.10.2024 17:55
0
A+
A-

OTOPARK SORUNUNU DA ÇÖZECEK

  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yeni Valilik binası projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Kaya, yeni binanın altında yaklaşık 100 araç kapasiteli bir otopark inşa edileceğini açıkladı. Hafta sonları bu otoparkın halkın kullanımına sunulacağını belirten Kaya, alanın altının otopark olarak planlanmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada, depreme dayanıklı yeni Valilik binası projesinin ihale aşamasına getirildiğini duyurdu. Vali Kaya, mevcut binanın riskli olduğunu vurgulayarak, yıkımının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yeni projede, 5,5 dönümlük bir alanda, altında otopark bulunan ve çevresi meydanla çevrili modern bir yapı tasarlandığını ifade etti.

YENİ VALİLİK BİNASI PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR
Kasım ayında başlayacak çalışmaların yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyleyen Vali Kaya, “Valilik binasını projelendirdik. Bir an önce yıkılması lazım. Şu an kalıplarını aldırdık. Burası bizim bir saniye bile durmamamız gereken riskli bir bina. Emniyet ve Jandarma Müdürlüğü binaları da buradan taşınacak. Burası tek 5,5 dönümlük bir arazi. Butik, çevresi meydan olan, altında otoparkı bulunan çok güzel bir proje çizdirdik. İhale aşamasına da getirdik. Bakanlık da onayladı. Bütçemizi de aldık. Şimdi inşallah buranın ihalesini yapacağız” dedi.

VALİLİK BİNASI 2 YILDA TAMAMLANACAK
Mevcut binanın yıkımının ardından geçici bir binaya taşınacaklarını dile getiren Vali Kaya, “Geçici olarak bir binaya geçeceğiz. Oranın da tadilatını yaptırdık. Kasım ayında çalışmalar başlarsa, 2 yıl gibi sürede tamamlarız. İnşallah il olmasının da altını çizerek burada güzel bir mimari binayı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

‘OTOPARK ALANI HAFTA SONU HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK’
Vali Kaya, yeni binanın altında yaklaşık 100 araç kapasiteli bir otopark inşa edileceğini açıkladı. Hafta sonları bu otoparkın halkın kullanımına sunulacağını belirten Kaya, alanın altının otopark olarak planlanmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Vali Kaya, “Yeni yapacağımız Valilik binasının altında da yaklaşık 100 araçlık bir otopark alanı yapacağız. Hafta sonları bu otoparkı kullanmadığımızda halkın hizmetine sunacağız. Özellikle altının otopark olmasını istedik” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.