yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3689
EURO
34,7941
ALTIN
2.393,12
BIST
10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

VALİ KAYA’DAN AHİLİK PİLAVI İKRAMI

VALİ KAYA’DAN AHİLİK PİLAVI İKRAMI
18.09.2023 17:05
0
A+
A-

36.Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte, ahilik pilavı Çiftlikköy ilçesinde ikram edildi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

  1. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Çiftlikköy’de düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklere Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın yanı sıra AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt ile il ve ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı. Çiftlikköy kent meydanında düzenlenen ahilik konulu fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından ahiler için dualar okundu. Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, Yalova genelindeki 9 bin üyeleri, çalışanları ve aileleriyle birlikte esnaflar olarak büyük bir yapıyı oluşturduklarını ifade ettiği konuşmasında, “Günümüzün ahileri olarak gördüğüm kıymetli esnaf ve sanatkarlarımızla el ele vererek ilimiz ekonomisini güçlendirmeye, her alanda geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SİLPAGAR’A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

YESOB Başkanı Bozkurt tarafından 36. Ahilik Haftası etkinliklerine verdiği desteklerden dolayı Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a çiçek hediye edilerek plaket takdim edildi. Başkan Silpagar da, ahilik kültürünü değerlerini günümüzde de yaşatan küçük büyük tüm esnafların Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nı kutladı.

VALİ KAYA, ÇİFTLİKKÖYLÜLERE YEMEK İKRAMI YAPTI

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yılın Ahisi seçilen Terzi Erdal Kardaşko ve Çiftlikköylülere ahilik pilavı dağıtımını gerçekleştirdi. Vali Kaya’nın kendi elleriyle Kaymakam Bilgin ve Başkan Silpagar’a kavurma pilav takdim etmesi de gülümsemelere neden oldu. Kent meydanında bir süre vatandaşlarla sohbet ederek çay içen Vali Kaya, etkinliğin bitiminin ardından Çiftlikköy’den ayrıldı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.