yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

VALİ KAYA TAŞKÖPRÜ HALKINA SÖZÜ VERDİ!

VALİ KAYA TAŞKÖPRÜ HALKINA SÖZÜ VERDİ!
28.09.2023 17:46
0
A+
A-

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya:

’HİÇBİR YAPIYA ZARAR VERMEYECEK!’

  • 23 Eylül Cumartesi günü HABERCİ’de çıkan ‘BETON SANTRALİNİ İSTEMİYORUZ!’ başlıklı manşet haberimizden sonra Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Taşköprü halkıyla açık hava toplantısı gerçekleştirdi..

..”Etrafındaki hiçbir yapıya, hiçbir eve, hiçbir yerleşim yerine zarar vermeyecek şekilde yapılması için gereken hassasiyeti göstereceğim. Onun için de zaten bugün buradayız. Sizin hassasiyetinizin farkındayız, o hassasiyete göre de davranacağımıza söz veriyorum.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, beton santrali ile ilgili yaptığı konuşmada, gereken hassasiyeti göstereceklerini belirterek, “Etrafındaki hiçbir yapıya, hiçbir eve, hiçbir yerleşim yerine zarar vermeyecek şekilde yapılması için gereken hassasiyeti göstereceğim” ifadelerine yer verdi.

‘HEP BERABER OLACAĞIZ’..

Şehir Buluşmaları programı kapsamında Taşköprü beldesinde vatandaşlarla buluşma toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapılan buluşmada vatandaşlar sıkıntılarını Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve ilçe protokolüne aktardı. Programda konuşma yapan Vali Kaya, “Bugün ilk vatandaşla buluşmamızı burada Taşköprü’de sizlerle birlikte yapıyoruz. Dolayısıyla bu ilki de sizinle gerçekleştirdiğimiz için ben çok mutluyum. Bugün biz sizleri dinleyeceğiz. Sizlerin bizlere iletmek istediğiniz konulara çözüm bulmaya çalışacağız. Çok güzel bir ilçede, çok güzel bir beldede oturuyorsunuz. Öncelikle sizleri ondan dolayı kutluyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte hep birlikte beraber ilerleyeceğiz” dedi.

‘BÜYÜK KAPASİTELİ BİR TESİS DÜŞÜNÜLMÜYOR’..

Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin bozuk yolla ilgili bilgi verdi. Geçen yıl Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden izin alarak yolu kapatarak bakım, onarım yaptıklarını hatırlatan Bilgin, “Aslında buranın karayollarında olması lazım. Standardı çok pahalı. Yolun kenarlarında da suya akıntı verilmemiş. Bize de oradan izin vermedikleri için elimiz kolumuz bağlı oldu ama biz yine de para harcıyoruz” ifadesini kullandı.

‘KENDİ PLENTİMİZ OLURSA YAPABİLİRİZ’..
Asfalt plenti yapılmasında mevcut olanı kapatıp yenisi açmak istediklerini söyleyen Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski teknolojiyle, yani kömürle çalışan, dışarı koku veren yerine doğalgazla çalışan filtreli, eskisinden bir tık daha büyük ölçekte kendimize ait bir yere vereceğiz. 150 metre sonra yeni teknolojiyle. Bu zamana kadar söz konusu yolu niye yapamıyorduk, karayolları standartlarında yapmaya para da yetmiyordu. Bütün Özel İdarenin bir yıllık parasını o 8 kilometreye harcasak ancak olur. Ondan sonra bütün, köyler, beldeler bunda müsaade etmez. Şimdi kendi asfalt plentimiz olunca, kendi malzememizle, sizin de arzuladığınız öncelikle can güvenliği için bu yolu yapabiliriz. Bizim ilçemiz, beldemiz sınırlarımız içinde bu asfalt plentini sizin endişelerinizi de göz önünde bulundurarak yapalım ki, kokusundan, sesinden rahatsız olmadan, bu minvalde yaparak o istediğiniz sağlıklı yol standardına ulaştırabilelim. Bu yapılırsa kimseye muhtaç kalmadan kendi yağımızda kavrulup karayolları standartlarında güzel bir yola çevireceğiz. Hepinizin bu zamana kadar talep ettiği buradaki 9 köyümüzün, beldemizin talep ettiği en öncelikli sorunumuz olan yolunun yapımı da asfalt plentinden geçiyor. Ben ilçe kaymakamıyım. Eğer benim vatandaşlarımın sağlığını tehdit eden bir şey olsa önce ben Özel İdareye derim ki, benim ilçemde bunu yapmayın, bu sıkıntılı ama yapacakları 150 metre sonra eski teknolojiyi, yeni teknolojiyle değiştirilerek yapılacak. Bu bizim açımızdan iyi, o 8 kilometre yolun da hepsi yapılacak, hatta köylerimiz de yapılacak.”

‘BELDEYE KATKI SAĞLAYACAK’..
Vali Kaya ise beldede asfalt plentinin yapılması nedeniyle beldeye ayrıcalık tanınacağını söyledi. Tesisin yapılmasının önemine değinen Kaya, şöyle konuştu: “Asfalt plenti yapılması sürecinde duyarlı olacağım. Etrafındaki hiçbir yapıya, hiçbir eve, hiçbir yerleşim yerine zarar vermeyecek şekilde yapılması için gereken hassasiyeti göstereceğim. Onun için de zaten bugün buradayız. Sizin hassasiyetinizin farkındayız, o hassasiyete göre de davranacağımıza söz veriyorum. Ben bugün özellikle gidip yerine de bakacağım. Sizin taleplerinizi dinledikten sonra böyle asfalt plentinin yapılması burası için özellikle bu belde için de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü pozitif ayrımcılık yapacağız burada. Özellikle merkezi burada olduğu için mutlaka buradaki köylerdeki, çevredeki, Kılıç ayırımındaki normalde karayollarında olması gereken ağın da tamir ve bakımını gerçekleştireceğiz. Bal tutan parmağını yalar tabi. Dolayısıyla burada yapılan tesis gene en çok size faydası olacak. Onun için de ben bu tesisin yapımı konusundaki negatif bakışınızı da bir gözden geçirmenizi istiyorum. Ben de bakacağım, hep beraber bunu değerlendireceğiz. İnşallah daha iyi olacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.