yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Uludağ Elektrik, minik enerji uzmanları yetiştiriyor

Uludağ Elektrik, minik enerji uzmanları yetiştiriyor
25.04.2022 17:08
0
A+
A-

 

 

Haber / Esin KAYA

 

Sosyal sorumluluk projeleriyle hizmet verdiği bölgeye katma değer sağlayan Uludağ Elektrik, enerji tasarrufunun ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurgulamak için çalışmalarına devam ediyor. Şirket, iklim değişikliğiyle mücadele için yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi, çocukluk çağından itibaren bu bilincin oluşturulması, tasarruf ve verimlilik uygulamalarına farkındalık yaratılarak yaygınlaştırılması noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin okullarda başlattığı proje ile enerji tasarruf ve verimliliği çocuklara gölge oyunu ile anlatılıyor.

KARAGÖZ GÖLGE OYUNU İLE ENERJİ TASARRUF VE VERİMLİLİĞİNE VURGU YAPILIYOR..

Gölge oyunundan yararlanılarak çocuklara enerji tasarrufunun eğlenceli bir şekilde anlatılmasını amaçlayan şirket, projede paydaşlarıyla birlikte ilerliyor. Uludağ Elektrik öncülüğünde Karagöz Sanatçısı Osman Ezgi tarafından anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan oyun ile evde yapılabilecek enerji tasarrufu ve verimliliği uygulamaları çocuklara akılda kalıcı bir şekilde aktarılıyor.

Bursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi ve Bursa Milli Eğitim ile birlikte organize edilen program kapsamında, okullara ziyaret gerçekleştiriliyor. Sergilenen oyunda Karagöz ve Hacivat, çocuklara kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, fırın ve buzdolabı kapaklarının çalışırken açılıp, kapatılmaması gerektiği gibi tüyoları anlatıyor. Karagöz’e sorulan sorular üzerinden kurgulanan oyunda, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakılması için tasarruf ve verimliliğin önemi vurgulanıyor.

ENERJİ TEMALI KİTAPLAR İLE SAĞLIKLI BİR GELECEK HEDEFLENİYOR..

Öğrencilere gölge oyunu dışında enerji temalı kitapları ve atölyeleriyle de ulaşan Uludağ Elektrik, yenilenebilir enerji kaynaklarının sağladığı faydayı resimler ve etkinliklerle de çocuklara aktarıyor. Her yıl güncellenen bir içerikle çocuklarla buluşturulan kitaplarla, çocuklar sağlıklı bir gelecek için yenilebilir enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğunun bilincine varıyorlar. Öğrenciler, yenilenebilir enerji kaynakları ile aydınlatılan evler ve fabrikaları, sokakları, park ve bahçeleri keşfederek, öğretici aktivitelerle zaman geçiriyorlar. Güneş enerjisi ile çalışan araba, otobüs, gemi, uçak, tren bisiklet gibi resimleri boyarken öğrenen minikler, rüzgar gülü yapımından uzay istasyonuna kadar çevreye zarar vermeyen temiz enerji kaynaklarıyla çalışan teknolojilerin de farkına varıyorlar. Düzenli olarak öğrencilere ulaştırılan bu kitaplara, şirketin web sitesi aracılığıyla online ortamdan da ulaşılabiliyor.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN ENERJİ TASARRUFU VE VERİMLİLİĞİ RESMEDİLİYOR..

Şirket, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda enerji ile ilgili konularda çocuklar için bir tema belirleyerek, kendi hayal dünyalarındaki gibi resmetmelerini istiyor. Bu yıl için enerji tasarruf ve verimliliğini tema olarak belirleyen şirketin sosyal medya hesapları üzerinden yarışmaya katılım sağlanabiliyor. Türkiye’nin her yerinden çocukların katılım sağladığı yarışmada yaş sınırlarına göre 2 kategori bulunurken;  jüri tarafından belirlenen birinci, ikinci ve üçüncü çocuklara çeşitli hediyeler takdim ediliyor.

‘ENERJİNİN ÖNEMİ KONUSUNDA KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN BİLİNÇ OLUŞTURMALIYIZ’..

Dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline gelen enerji ihtiyacını sürdürülebilir şekilde elde etme konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Sosyal sorumlu şirket anlayışıyla, iklim değişikliğiyle mücadele için tasarruf ve verimlilik uygulamalarına farkındalık yaratılarak yaygınlaştırılması, yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi ve çocukluk çağından itibaren bu bilincin oluşturulması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji tasarrufu ve verimliliği ile yenilenebilir enerji kaynakları temalı kitaplarımızla ve gerçekleştirdiğimiz atölyeler ile çocuklara dokunuyoruz. Düzenlediğimiz gölge oyunu ile de çocukların tasarruf ve verimlilik bilgilerini pekiştirmesini ve keyifli zaman geçirmesini hedefliyoruz. Resim yarışmamızla sadece farkındalık oluşturmayı değil, çocukların gözünden de bu konuları görme imkanına sahip oluyoruz. Projelerimizi, sürdürülebilir bir gelecek için çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması gerektiği anlayışıyla hayata geçiriyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.