yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘ÜLKEMİZİN TARİH VE KÜLTÜR TURİZMİ ZİRVE YAPACAK’

‘ÜLKEMİZİN TARİH VE KÜLTÜR TURİZMİ ZİRVE YAPACAK’
07.12.2022 11:55
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, karada ve denizde yürütülen bilimsel çalışmaların her geçen gün yeni ve önemli bulgular elde edilmesini sağladığını söyledi.

..”Bölge ve ülke tarihi ile sınırlı kalmayacak, dünya tarihinde iz bırakacak bir büyük araştırmanın ortasındayız.”

..”Altınova’mız, kültürel zenginliği ve çeşitliliği ile tarih ve kültür turizminde ülkemizin can damarı, lokomotif bölgelerinden biri, belki de birincisi olacak.”

 

  • Haber / M. Ali Cantörün

 

  • ÇALIŞMALARIN SUNUMU AYLAR ÖNCESİNDE DENİZLİ’DEKİ SEMPOZYUMDA YAPILMIŞTI.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Altınova’da yürütülen ve Altınova Belediyesi tarafından desteklenen arkeolojik çalışmalar, geçtiğimiz aylarda Denizli’de gerçekleşen 42. Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nda tüm detaylarıyla masaya yatırılmıştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumda; Altınova’da yapılan çalışmalar hakkında; Çobankale Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin, Limnae/Civetot Sualtı Kazıları Bilimsel Danışmanı/Sualtı Yüzey Araştırması Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gündüz, Yalova İli ve İlçeleri Antik Dönem Yüzey Araştırması Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cennet Pişkin Ayvazoğlu, sempozyumda bölgede

yapılan çalışmalar hakkında sunum yaparken; Çobankale Kazısı 2. Başkan Yardımcısı Esra Sayın, Çobankale Kazısı Alan Sorumlusu Onur Sarikaya, Çobankale ekibinden Oktay Orhanlı ile Belediyesi Arkeoloğu Uzman Arkeolog Işıl Akalan Gündüz sempozyuma katılım sağlamıştı.

2017 yılından bu yana devam eden Doç. Dr. Selçuk Seçkin başkanlığındaki Çobankale Kazısı’nın 2021 yılı çalışmalarındaki bulgular katılımcılara anlatılmış, Cumhurbaşkanlığı himayesinde12 ay kesintisiz devam eden ve kazı başkanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin’in yaptığı kazılarda Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait önemli bulgulara ulaşıldığı ifade edilmişti.

  • YÜZEY ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR..

Sualtı yüzey araştırmalarında Altınova kıyılarının zengin kültür mirası hakkında bilgi verilirken Altınova 1 Batığı bilim dünyasına tanıtıldı. Helenopolis’te yürütülen yüzey araştırmasında kentin bilinmeyen tarihine ışık tutan yeni veriler paylaşıldı. Çobankale’de yapılan çalışmalar heyecan verici yeni buluntular içerirken, ziyarete açılması için planlanan proje bilim camiasına tanıtıldı.

  • ‘SADECE ALTINOVA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞMEYECEK; ÜLKEMİZİN KÜLTÜR VE TARİH TURİZMİ DE CANLANACAK’

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova’da hem deniz de hem karada devam eden çalışmaların her geçen gün heyecan verici yeni bulguların ortaya çıkmasıyla farklı bir boyut kazandığını söyledi. Oral, “Bölge ve ülke tarihi ile sınırlı kalmayacak, dünya tarihinde iz bırakacak bir büyük araştırmanın ortasındayız. Çalışmaların detaylarını anlık olarak takip ediyoruz. Bilim insanları ile hem belediye hem bakanlık yetkilileri olarak güzel bir sinerji yakaladık. Görünen o ki, bu çalışmaların sonunda sadece bölgemiz ve ülkemiz değil, dünya tarihi ve kültür mirası açısından da güzel sonuçlar elde edeceğiz. Altınova’mız, kültürel zenginliği ve çeşitliliği ile tarih ve kültür turizminde ülkemizin can damarı, lokomotif bölgelerinden biri, belki de birincisi olacak” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.