yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5545
EURO
34,8981
ALTIN
2.430,63
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

‘Üçlük yüzdemizin düşüklüğü mağlubiyeti getirdi’

‘Üçlük yüzdemizin düşüklüğü mağlubiyeti getirdi’
20.03.2022 12:40
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

ING Basketbol Süper Ligi’nin 24.haftasında Semt77 Yalovaspor, Bursa’da TOFAŞ ile kozlarını paylaştı. İlk yarısını önde kapadığı mücadelede rakibine diş geçiremeyen Yeşil-Kırmızılı takımımız, parkeden 74-66’lık skorla boynu bükük ayrıldı. Böylece galibiyet hasretine de son veremeyen temsilcimiz, küme düşme potasıyla arasındaki farkı da açma fırsatını kaçırdı.

 

‘Üçlük yüzdemizin düşüklüğü mağlubiyeti getirdi’..

Semt77 Yalovaspor Başantrenörü Gökhan Güney, “Rakibimizi galibiyetlerinden ötürü tebrik ederim. Kar nedeniyle ertelenen maç sonrası, Alec Brown’ın da katılımıyla hafta boyunca takım olarak daha iyi çalışma fırsatı yakaladık. Rakibimizi iyi analiz ettik ve aslında istedikleri oyunu sergilemelerine izin vermedik. Buna karşın, yaptığımız 20 top kaybı ve üçlük yüzdemizin düşüklüğü mağlubiyeti getirdi. Özellikle, 3.periyodun başında yediğimiz 15-2 ve maçın son dakikalarında yediğimiz 12-2’lik serilere gereken reaksiyonları gösteremedik. Bu dakikaları tekrar tekrar izleyip, gerekli analizleri ekibimizle beraber yapacağız. Gelecek hafta oynayacağımız Türk Telekom maçı gerçekten çok kritik. İlk yarıda deplasmanda galip gelmiştik. Taraftarımızın da desteğiyle kazanmak ve alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Bütün Yalova’yı maça bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Her maç zor’..

Maçın sonunda gereken kaliteyi ortaya koyarak kazanmaları gereken bir maçı kazandıklarını belirten TOFAŞ Başantrenörü Ahmet Çakı ise şunları söyledi: “Türkiye liginde son bölüme girdiğimiz haftalarda her maç zor tabii ki. Yalova takımının bugün müdafaada başladığı anlayış, biraz dış şutlardan risk alıp boyalı alanı koruma amaçlıydı. Orada biraz tereddütlü oynayıp 18 sayıda kaldık. İlk yarıda istediğimiz gibi oynayamadık ama üçüncü periyotun başında müdafaa kaynaklı sayılar ve yarı sahadaki akıcılığımızla 10 sayılık farkı yakaladık. Bence oradan sonra maçı daha net bitirmeliydik. Müdafaadaki hatalarımız ve yaptığımız top kayıplarından dolayı bu farkı koruyamadık. Sonunda gereken kaliteyi ortaya koyarak evimizde kazanmamız gereken maçı kazandık. Lig devam ediyor. Geriye kalan 7 maçımız var, hepsi birbirinden önemli ama şimdiki en önemli maçımız gruptan çıkma ve pozisyon belirleyecek maç olan BAXI Manresa maçı. O maça kadar iki günümüz var. Manresa deplasmanına alıp, en iyi sonucu almak istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.