yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

TUTUK, VATANDAŞLARI KENTSEL DÖNÜŞÜME DAVET ETTİ

TUTUK, VATANDAŞLARI KENTSEL DÖNÜŞÜME DAVET ETTİ
15.10.2023 15:38
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki bir sitede, özel bir firma tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tutuk, burada yaptığı konuşmasında özellikle 1999 Marmara Depremi’nden önce inşa edilen 5-6 katlı binalarda oturan vatandaşları, kentsel dönüşüme davet etti.  

 

Haber \ Esin KAYA

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki bir sitede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Özel bir inşaat firması ile anlaşan hak sahipleri ile de bir araya gelen Başkan Tutuk, daire sahiplerini duyarlılıklarından ötürü tebrik etti.

‘Diğer hemşerilerimize örnek olsun’

“Sevgili hemşerilerim, biliyorsunuz ki Yalova’da kentsel dönüşüm hamlesi başlattık” diyerek sözlerine başlayan Tutuk, “Bu hamle ile Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki 100 dönümlük alanda 740 daire için Aralık ayında çalışmalar başlıyor. Bunun kadar önem verdiğimiz başka bir konuda, 5 ve 6 katlı binalarımızın kentsel dönüşüme girmesidir. Biz, bu binaların kentsel dönüşüme girmesi ile ilgili belediyemizde önemli bir meclis kararı aldık. 1999 Marmara Depremi’nden bu yana ayakta kalan, yorulan, 2018 deprem yönetmeliği şartlarını taşımayan binaların kentsel dönüşüm ile yenilenmesi gerekiyor. Umarım siz, site sahiplerimizin yaptığı kentsel dönüşüm çalışması, şehrimizdeki diğer daire sahibi vatandaşlarımıza da örnek teşkil eder. Çünkü bu dönüşümü yapmak zorundayız. Yeni bir depreme hazırlıklı olmak adına 5 ve 6 katlı binalarımızın kentsel dönüşüme girmesi lazım. Ben buradaki site sahiplerini bu yaklaşımlarından ötürü tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Allah kazasız, belasız bitirmeyi nasip etsin. Ben tüm vatandaşlarımızı da bu duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

Belediye önünü açtı, sıra vatandaşta

Özel inşaat firmasının yetkilisi ise, “Ben öncelikle bu yönetimi, belediyede aldığı kararlardan ötürü tebrik ediyorum. Çünkü bu kararlar alınmasaydı, kentsel dönüşüm mümkün olmayacaktı. Belediyenin önünü açtığı kentsel dönüşüm sonrasında sorumluluk daire sahiplerine düşüyor. Daire sahiplerinin geleceklerini düşünerek kentsel dönüşümü en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.