yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2614
EURO
34,7479
ALTIN
2.395,36
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

TÜRKİYE’DE İLK KEZ AÇILAN KURSUN SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

TÜRKİYE’DE İLK KEZ AÇILAN KURSUN SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI
08.04.2022 15:11
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türkiye’de ilk defa Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Derneğinin talebi doğrultusunda, Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan, Otomotiv Egzozculuğu Kursu’na, Türkiye genelinden 32 egzozcu katılarak eğitimlerini tamamladılar. Türkiye genelinden 85 egzozcunun da hazır bulunduğu törende, kurs bitirme belgeleri Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan ve Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Derneği Başkanı Akay Aslan tarafından verildi.

‘MESLEKİ OKULLARDA BÖLÜM YOK’..

Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Dernek Başkanı Akay Aslan, “Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin meslektaşımız var. Ama ne yazık ki mesleğimiz, kapsama alınan meslekler bölümünde olmadığından, mesleki okullarda bölümümüz yok. Dolayısıyla hiçbir meslektaşımızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş egzozculuk belgesi yoktu.  İşte bu kursun sayesinde bütün meslektaşlarımızın artık kendi mesleğimiz olan egzozculuğun belgesine kavuşmuş oldu. Ben şahsım ve tüm meslektaşlarım adına, Millî Eğitim Bakanlığı’na ve Yalova Halk Eğitim Müdürü Sayın Sadrettin Doğan’a, kendilerinin nezdinde Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü’nün her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyorum. Zira bilmeliler ki bahse konu olan yanlarında çalışanlarla beraber yaklaşık 1 bin kişilik bu esnaf ve sanatkâr gurubunun her daim dualarında olacaklardır” dedi.

‘TÜRKİYE’DE İLK KEZ AÇILDI’..
Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan ise, “Egzozdan çıkan duman, havada uçan kuşu, ağacı, bitkiyi, yolda yürüyen insanların sağlığını yakından etkiler. Bu kursu açmamızdaki en temel amaç egzozculuk mesleğini yürüten arkadaşlarımızın bu konuda yeterli eğitimi almalarını sağlamak ve yaptıkları işin öneminin bilincine varmalarını istememizdendi. Bu kurs, Türkiye’de ilk kez açıldı. 243 saat gibi çok ciddi bir sürede eğitim verildi egzozculuk mesleği ile uğraşanlara. Herkes kendi çalıştığı işi en iyi şekilde yapmalı. Bu her insanın bu ülkeye, insanlarımıza karşı görevidir. Egzoz Emisyoncular Derneği’mizle birlikte bu kursu gerçekleştirdik. Türkiye’nin bir çok ilinden her hafta sonunda bıkmadan usanmadan bu kursa gelip gittiler. Böyle bir eğitimi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.