yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2882
EURO
34,7866
ALTIN
2.387,78
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

TÜRKİYE’DE BİR ‘İLK’

TÜRKİYE’DE BİR ‘İLK’
04.12.2022 15:50
0
A+
A-
  • Altınova Belediyesi ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında eğitim, AR-GE ve ürün geliştirme gibi konularda ortak projeler geliştirilecek.

 

..”Proje Türkiye’de ilk olacak. İlçemizdeki tüm değerleri en etkin ve faydalı bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz.”

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediyesi ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında eğitim, AR-GE ve ürün geliştirme gibi konularda ortak projeler geliştirilmesine ilişkin anlaşmaya varıldı.Altınova Belediyesi ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında işbirliği ön protokolü imzalandı. Protokol; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Osman Develioğlu ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu tarafından imza altına alındı.

Rekabet gücü artacak..

Sağlanan işbirliğiyle; bölgedeki tarımın ve çiftçinin rekabet gücünü arttırmak, ürün çeşitliliğini arttırma ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla tarımsal üretim ve tarımsal faaliyetler yapılacak. Altınova Belediyesi, AR-GE, ürün geliştirme ve eğitim konularında ortak proje geliştirmek için tüm altyapı, laboratuvar gibi imkanların ücretsiz olarak kullanımını sağlayacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Proje Türkiye’de ilk olacak. İlçemizdeki tüm değerleri en etkin ve faydalı bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

İncelemelerde bulundu..

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ön protokol imza törenin ardından üniversitenin tesislerini gererek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Dr. Metin Oral, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Osman Develioğlu ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’na; Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Av. Namık Ayhan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Kartal, BezmialemVakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Zeynep Görmezoğlu ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Üretim Müdürü Mustafa Saraç ile Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yük. İnş. Müh. Kubilay Karaca, Altınova Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Serkan Sülün ve Altınova Belediyesi Sosyal İşler Müdür Vekili Hakan Beykoz da eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.