yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE!

TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE!
16.06.2022 20:30
0
A+
A-

 

Yalovalı basketbolcu İsmail Ar’ın da formasını giydiği Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, Bosna Hersek’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda B Division Grubu’ndaki son maçında Yunanistan’ı 99-36 gibi farklı skorla geçerek çeyrek finale yükseldi.

 

Onur ERDİK

 

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden ay-yıldızlı takımımız, B Division Grubu’ndaki ikinci mücadelesini de farklı kazandı. Yalovalı basketbolcu İsmail Ar’ın da formasını giyip kaptanlığını yaptığı Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, Bosna Hersek’te fırtına gibi esiyor. Kırmızı-beyazlı takımımız, B Division’daki ikinci maçında bir dönem Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nü de çalıştıran Clifford Fisher’in başantrenörlüğünü yaptığı Yunanistan’ı adeta parkeye gömdü. Sedat İncesu yönetimindeki millilerimiz, rakibini 63 sayı farkla 99-36 devirip grupta ikide iki yaptı.

İyi başlayıp iyi bitirdik..

Saraybosna’da oynanan maça çok iyi başlayan Türkiye, ilk çeyrekten itibaren oyunu domine etti. Hızlı hücumlar ve pota altındaki etkili oyunuyla ilk çeyreği 33-10 gibi skorla önde bitiren kırmızı-beyazlı takımımız, ikinci periyodu da 18-8 alarak devre arasına 51-18 üstün giriş yaptı. Müsabakanın üçüncü çeyreğinde de 23-10’luk skor elde eden Sedat İncesu’nun öğrencileri, 74-28’lik skorla son 10 dakikaya çok rahat girmiş oldu. Müsabakanın final periyodunu da 25-8 gibi ezici skorla önde tamamlayan Türkiye, karşılaşmadan 63 sayı farkla 99-36 galip ayrıldı. Temsilcimizde Ahmet Efetürk, 25 sayıyla maçın en skoreri oldu. İbrahim Yavuz 18, Ferit Gümüş 11 ve Deniz Acar da 10 sayıyla çift haneye ulaştı. Yunanistan’da ise Anagnostis Tsilis, 11 sayıyla takımının en skoreri olmasına rağmen farklı yenilgiyi önleyemedi.

C Division D Grubu ikincisiyle karşılaşacağız..

Öte yandan B Division Grubu’nu namağlup lider tamamlayan Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı,  C Division D Grubu ikincisiyle çeyrek finalde karşılaşacak. Bosna Hersek, Hırvatistan, Macaristan ve Bulgaristan takımlarının bulunduğu bu seride millilerin çeyrek finaldeki muhtemel rakipleri Bosna Hersek ya da Hırvatistan olacak. Bugün Bosna Hersek ile Hırvatistan arasında oynanacak mücadeleden mağlup ayrılacak ekip, ay-yıldızlı takımımızın 19 Haziran Pazar günkü çeyrek final rakibi olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.