yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,8322
EURO
35,1574
ALTIN
2.450,45
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Açık
31°C

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
25.05.2024 16:21
0
A+
A-

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Yalova’nın gastronomi potansiyelini ve kültürel çeşitliliğini gözler önüne serdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle birbirinden farklı yöresel ürünler sergilendi. 15 Temmuz ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen sergide, Türkiye’nin dört bir yanına ait lezzetler Yalovalılar ile buluşturuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin yaptı.

KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİN KUTLAMASI..

Karatekin, konuşmasında turizmin hızla büyüyen bir sektör olduğunu ve kültürler arası alışverişi artırdığını belirtti. Kültürlerin toplumların kartvizitleri olduğunu vurgulayan Karatekin, Türk mutfağının tarihsel süreçte çeşitli coğrafyalardan beslenerek zenginleştiğini ifade etti. Karatekin, “Türk mutfağı dediğimiz zaman, Orta Asya’dan başlayarak bugünkü Rusya, Balkanlar, İran, Ortadoğu ve Anadolu’ya kadar geniş bir coğrafyanın içinde yoğrulmuş zengin bir mutfağı düşünmek gerekiyor” dedi.

YALOVA’NIN GASTRONOMİ POTANSİYELİ..

Yalova’nın, tarih boyunca çeşitli kültürleri bünyesinde barındırmış butik ama dinamik bir şehir olduğuna dikkat çeken Karatekin, 93 Harbi’nden Osmanlı-Rus savaşlarına, Balkanlardan göçlerden ve 20. yüzyılın ikinci yarısında Türkiye Cumhuriyeti’nin çeşitli bölgelerinden gelen insanlarla oluşan bu kültürel çeşitliliğin, Yalova’nın mutfak kültürünü de zenginleştirdiğini belirtti.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR VE GELECEK VİZYONU..

Etkinlikte ayrıca, Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Gülsüm Yurtseven’in, Yalova’nın köylerini dolaşarak yaptığı doktora çalışmasından da söz edildi. Karatekin, bu çalışmanın sonuçlanmasıyla Yalova’nın gastronomi alanında daha kapsamlı ve vizyoner değerlendirmeler yapabileceğine inandığını belirtti. Karatekin, “Yalova, çeşitlilik içeren mutfak kültürüyle farklı bir konseptin öncülüğünü yapacaktır” dedi.

HANIMLARIN EMEĞİ VE SERGİ STANDLARI..

Etkinlikte emeği geçen tüm kurum, kuruluş, dernek ve kooperatiflere teşekkür eden Karatekin, sergideki stantları ziyaret edeceklerini ve bu kültürel zenginliğin güzelliklerini hep birlikte göreceklerini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, YAFEM tarafından gerçekleştirilen folklör gösterileri büyük alkış aldı. Etkinliğe Yalova Vali Vekili Bahattin Atçı, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar katıldı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.