yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

TÜRK KIZILAYI’NDAN SU KUYUSU PROJESİ

TÜRK KIZILAYI’NDAN SU KUYUSU PROJESİ
29.01.2022 18:06
0
A+
A-

 

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

Türk Kızılay, çok yönlü fayda ve sürdürülebilirlik prensipleriyle su kuyusu projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Bu minvalde su kuyusu açılacak bölgelerde, manuel (tulumba) su kuyuları yerine nitelikli (derin) su kuyuları tercih ediliyor. Nitelikli Su Kuyuları Yüksek derinliğe sahip su kuyuları, elektrik enerjisi (güneş paneli, jeneratör, şebekeden elektrikli) ile çalışmakta ve sağlık açısında sağladığı faydaların yanında, birçok sosyo-ekonomik faydayı da beraberinde getiriyor. Suyun derinliklerine ulaşabilen sondajlarla temiz suya erişim sağlıyor. Kızılay’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre; dünyada 2 milyar insan temiz su kaynaklarına ulaşamamaktadır. İklim değişikliği (kuraklık, yağış azlığı vb.) ve insan eliyle yapılan hataların yanı sıra; ekonomi ve siyasi istikrasızlık, altyapı ve üstyapı eksiklikleri, coğrafi konum ve şekiller, yatırım eksiklikleri, hükümet ve idari yönetim çıkarcılığı, etnik ve kabile arası çatışmalar gibi nedenlerden dolayı temiz su kaynaklarına ulaşımda sorun yaşanmaktadır.Temiz su kaynağına ulaşılamadığı durumlarda kirli suyun tüketilmesinden dolayı “İshal, kolera, dizanteri, hepatit, tifo, arsenikoz, malnutrisyon, scabies, cyanobacteria, şistosomiasis ve çocuk felci” gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır. İnsan ızdırabını dindirme vizyonuyla Türk Kızılay, yaşanılan problemlere karşı teknolojik, uzun ömürlü, çok fonksiyonlu su kuyusu projelerini, siz duyarlı bağışçılarımızın eliyle bir bir hayata geçiriyor.”

2868’3 SMS

Bağışçılar, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için tüm GSM operatörleri üzerinden 2868’e “SUKUYUSU” yazıp mesaj (SMS) göndererek Su Kuyusu Projelerine (10₺) genel bağışta da bulunabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.