yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

TÜRK KIZILAYI YIL BOYU SAHADA

TÜRK KIZILAYI  YIL BOYU SAHADA
21.08.2022 12:37
0
A+
A-

 

  • Türk Kızılayı Yalova Şubesi, yaptığı incelemeler sonucu tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türk Kızılayı Yalova Şubesi üyeleri, tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Selvet Duman, “Türk Kızılay sosyal hizmet alanında, geliştirdiği örnek projelerle insan onurunu koruyarak sosyal yardım çalışmaları yürütür. Vekâletle kurban kesimi kampanyası, adak kurban kesimi, zekât, sevgi bohçası, özel eğitim sınıfları projesi, büyük alışveriş zincirleriyle gerçekleştirilen işbirlikleri, hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan gıda paketleri ile şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin yıl boyu yanında olur. Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Kızılay neler yapar?

Kızılayın ulusal ve uluslararası yapmış olduğu faaliyetleri anlatan Duman, “Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunuyor. Türk Kızılay, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedefliyor. Son 10 yılda 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş, kuruluşundan bugüne 137 ülkeye  yardım eli uzatmıştır. Türk Kızılay ülke genelinde hizmet veren şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olur. Modern teknolojilerinin uygulandığı hastaneler ve tıp merkezlerinde uzman sağlık kadroları ile hizmet vermektedir.  Bünyesindeki İlk Yardım Merkezilerinde düzenlediği eğitim programları ile toplumda ilk yardım bilincinin yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Gönüllü yönetim sistemi gonulluol.org, Gönüllü Merkezleri, Gençlik Kampları, Türk Kızılay Kadın, Genç Kızılay ve şube gönüllülerimiz aracılığıyla gönüllü kapasitesinin, eğitimlerinin, görevlendirmelerinin yapılmasını ve her yaştan gönüllümüzün Kızılay’a değer katacak çalışmalar yapmasını, afetlerde, olağan ve olağanüstü dönemlerde gönüllü yönetiminin stratejisini belirleyerek koordinasyonunu sağlar. Göç ve Mülteci Hizmetleri kapsamında geçici koruma altındaki kişilere barınma, beslenme, psikososyal hizmetler sunar. Kızılay Maden Suyu’nun satışından elde edilen gelirin fazlası Türk Kızılay’ın sosyal yardım ve afet müdahale hizmetlerinde kullanılır” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.