yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2924
EURO
34,7058
ALTIN
2.396,19
BIST
10.322,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘TÜRK KIZILAYI YALOVA ŞUBESİ AFET BÖLGESİNDE’

‘TÜRK KIZILAYI YALOVA ŞUBESİ AFET BÖLGESİNDE’
10.02.2023 17:19
0
A+
A-
  • Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Türk Kızılay Şubesi’nin bölgeye intikal ettiğini dile getiren Türk Kızılayı Yalova Şubesi Başkanı Selvet Duman, tüm Türkiye’yi sarsan deprem felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türk Kızılayı Yalova Şubesi Başkanı Selvet Duman, tüm Türkiye’yi sarsan deprem felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Türk Kızılay Şubesi’nin bölgeye intikal ettiğini dile getiren Duman, Yalova halkının kan bağışı konusunda duyarlılık gösterdiğini ifade etti. Başkan Duman, yaptığı açıklamada, “Türk Kızılay’ı olarak Yalova’dan bölgeye anında ekiplerimizi yönlendirdik. Valilik ve AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bölgede faydalı olabilecek ürünlerimizi de gönderdik” dedi.

‘Yalova halkı ciddi duyarlılık gösterdi’..

Başkan Duman, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Kan alma konusunda da Yalova halkı ciddi duyarlılık gösterdi. Depremin yaşandığı gün, Pazar Park’ın karşısındaki birimimiz aktifken yoğun talep üzerine ikinci bir ekibimizi Cevdet Aydın Parkı’na yönlendirdik. Normalde mevsimsel koşullara bakıldığı zaman bu dönemlerde kan verme işlemleri ciddi oranda düşer. Ben Yalova halkının duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir yoğun talep oldu. Depremin ikinci günü de kan alma birimimizde çok yoğun bir talep oldu. Ancak kapasiteden dolayı bir sıkıntı yaşamamak adına Cevdet Aydın Parkı’ndaki otobüsümüzü aktif etmedik. Kan almayı zamana yaymak istiyoruz. Çünkü kan uzun süre elde tutulabilecek bir şey değildir. Yalova’da depremin yaşandığı günden itibaren yüzlerce ‘rekor’ diyebileceğimiz kan bağışı yapıldı. Tüm Yalovalı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İlçelerimizden ve beldelerimizden de kan bağışı başvuruları yapıldı. Bunlarla ilgili planlamamızı daha etkin bir şekilde yaparak, zamana yaymak istiyoruz. Çünkü kan acil değil; sürekli bir ihtiyaçtır. Kan bağışında çok iyiyiz. Personelimiz de talebe karşılık veriyor. İnsanlarımızın da rehavete kapılmaması gerekiyor. Şubemizin bütün imkanlarını bölgeye gönderdik. İkram araçlarımız ve gönüllü arkadaşlarımız bölgede çalışmalara katılıyorlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.