yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TÜRK FUTBOLUNDA ‘KARA’ GECE

TÜRK FUTBOLUNDA ‘KARA’ GECE
12.12.2023 14:56
0
A+
A-

FIFA KOKARTLI HAKEME ÇİRKİN SALDIRI!

Türk futbolu, önceki akşam tarihinin en utanç verici gecelerinden birini yaşadı. MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından yeşil sahalarda hiç görülmemiş bir olay vardı.

Başkent ekibinin başkanı Faruk Koca, sahaya girerek maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yere düşen FIFA kokartlı hakem, başka bir şahıs tarafından tekmelenirken, ilk tedavisinin yapılması sonrası ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

 

Onur ERDİK

Trendyol Süper Ligi’nde 1-1 sona eren MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakasının hemen ardından sahaya giren sarı-laciverti kulübün başkanı Faruk Koca’nın maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk atması biranda ülke gündemine oturdu. Yaşanan bu hadisenin ardından yere düşen FIFA kokartlı hakem, başka şahıs tarafından yerde tekmelendi. Güvenlik güçleri ile futbolcuların araya girmesinin ardından ilk tedavisi yapılan hakem Meler, ardından güvenlik güçlerinin kontrolünde soyunma odasına götürüldü. Ardından ambulans ile hastaneye sevk edilen Meler’in hayati tehlikesinin bulunmadığı, sol göz çevresinde kanama olduğu ve o bölgede küçük bir çatlağın oluştuğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama..

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadığını söyledi. Erdoğan’ın açıklaması şöyle: “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.”

MHK açıklama yaptı..

Hakem Halil Umut Meler’e saldırıyla alakalı Merkez Hakem Kurulu da (MHK) bir açıklama yaptı. MHK’nin açıklaması şu şekilde: “11.12.2023 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor müsabakasında çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk Futboluna da yapılmıştır. Merkez Hakem Kurulu olarak sonuna kadar hakemimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz. Yasal ve idari süreci yakından takip edeceğimizi ve bu olaya sebebiyet veren tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması adına olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.”

Yalova İHK, saldırıyı kınadı..

Türk futboluna ‘kara’ gece olarak damga vuran olayla ilgili Yalova İl Hakem Kurulu’ndan da kınama açılaması geldi. Açıklamada, “FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler ve ekibine yapılan hain ve insanlık dışı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Kendisine, ailesine ve tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gün birlik olma günü, bir olacağız, birlik olacağız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulumuzun, bu insanlıktan nasibini almamış saldırı karşısında en radikal kararları alacağına ve gerekli yaptırımları uygulayacağına yürekten inanıyoruz. Biz de alınacak her türlü radikal kararda kurullarımızın sonuna kadar yanında olacağız” ifadelerine yer verildi.

Tüm ligler süresiz ertelendi..

Bu arada yaşanan saldırı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, gece olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın toplantısı gerçekleştirdi. Büyükekşi, Türkiye futbol liglerinin ikinci bir emre kadar süresiz ertelendiğini dile getirdi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.