yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLERİ BULUŞTU

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLERİ BULUŞTU
18.07.2022 15:32
0
A+
A-

 

  1. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması, 17 ülke ve topluluktan gelen temsilcilerin katılımıyla İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

17- 22 Temmuz tarihleri arasında Yalova’da gerçekleştirilecek olan 25. Türk Boyları Kültür Şöleni başladı. Gazipaşa Caddesi’nde açılış korteji ile başlayan program, dün gerçekleştirilen 16. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması ile devam etti. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan buluşmaya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Teşekkür etti..

Programda bir selamlama konuşması yapan YAFEM Derneği Başkan Yardımcısı Fikret Kır, Türk dünyasının bir araya gelerek, çeşitli konularda fikir sahibi olduklarını söyledi. Başkan Kır, “Bu yıl da her yıl olduğu gibi YAFEM çok büyük maraton içerisinde. Bu yıl diğerlerinden farklı olarak iki buluşmamız var. 22 Temmuz’da Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşmamızı yapacağız. Dolayısıyla son gün gazeteci ve yazarlarımızı siyasetçilerimizle buluşturmak üzere, Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşması’na gideceğiz. Yine 22 Temmuz gecesinde kapanış gala gecemiz var. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Yalovalı olarak gurur duyuyorum’..

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de bir konuşma yaptı. Soygüzel konuşmasında, “YAFEM’in 25 yıldır ilimizde organize ettiği, Türk dünyamızın en önemli kültür sanat faaliyetlerinden bir tanesi olan Türk Boyları Kültür Şöleni’nin hayırlı olmasını diliyorum. Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında bir takım alt etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi de Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması. YAFEM Derneği, Türk dünyası adına çok önemli işler yapıyor. Bu nedenle de bir Yalovalı olarak gurur duyuyorum. Bu programlarda emeği geçen YAFEM Başkanına ve yönetim kurulu üyelerine, bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geçen yıl zaferle sonuçlanan Karabağ Savaşı, Türk dünyasının gönlüne su serpmiştir. Bu yıl da Rusya-Ukrayna Savaşı var. Türk dünyasının farklı bölgelerinde farklı sıkıntılar söz konusu. Dolayısıyla Türk dünyasının gündemi her yıl olduğu gibi bu yıl da son derece yüklü” şeklinde konuştu.

Duygu dolu anlar yaşadı..

Programda söz alan Azeri gazeteci Sevinç Hankizi Suleymanova, konuşma yaparken duygulu anlar yaşadı. Konuşmasında gözyaşlarını tutamayan Suleymanova, “Çok mutluyum çünkü Karabağ’ı aldık. Tüm Türk dünyasına teşekkür ederiz, sevincimizi paylaşan herkese” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Cihan Yalvar tarafından Yalova tarihine ilişkin bir sunum yapıldı. 25. Türk Boyları Kültür Şöleni, çeşitli etkinliklerle 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.