yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TURİZM YOL HARİTASINI KONUŞTULAR

TURİZM YOL HARİTASINI KONUŞTULAR
15.07.2023 20:59
0
A+
A-

Yalova Turizm Yol Haritası belirleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’nın turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Yalova Turizm Yol Haritası çalışmalarını başlatıldı. İl Bazlı Turizm Yol Haritası Projesi kapsamında Turizm Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de başlatılan bu önemli projede, Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri ve Yalova İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri bir araya gelerek 12 Temmuz 2023 tarihinde online bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, YTSO’u temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Atik’in katılımıyla birlikte Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Üniversitesi’nden Yasin Özaslan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yalova Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Özkan, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Üyesi Nihal Gak, Yalova Eko Turizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nden Ahmet Yiğit ve Kapadokya Üniversitesi Akademisyenleri katıldı.

‘YEREL HALKA DESTEK VERİLECEK’..

Yalova Turizm Yol Haritası Projesi ile Yalova’nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve turizm sektöründe sürdürülebilir bir büyüme elde etmek amacıyla kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı hedeflediklerini belirten Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Galip Atik, “Bu Proje, Yalova’nın eşsiz turistik değerlerini belirlemek, turizm altyapısını geliştirmek, pazarlama stratejilerini planlamak ve sürdürülebilir turizm uygulamalarını teşvik etmek gibi konuları içeren detaylı bir planlama çalışmasıdır. Proje, Yalova’nın turizm sektörünü güçlendirerek ekonomik büyümeyi desteklemeyi, yerel halka istihdam sağlamayı ve bölgenin turizm cazibesini artırmayı amaçlamaktadır. Yalova’nın doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, termal kaynakları ve benzersiz coğrafi konumu gibi unsurlar, bu yol haritasının oluşturulmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yalova Turizm Yol Haritası Projesi, Yalova’nın turizm sektöründe daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir konuma gelmesine katkı sağlayacak stratejik adımların belirlenmesine yardımcı olacaktır. Böylece, Yalova’nın turizm potansiyeli en iyi şekilde değerlendirilerek, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunulması ve bölgenin turizm gelirlerinin artırılması hedeflenmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.