yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘TURİZM HAK ETTİĞİ YERE GELECEK!’

‘TURİZM HAK ETTİĞİ YERE GELECEK!’
11.10.2023 15:37
0
A+
A-
  • Vali Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında Termal Limak Otel’de turizm sektör temsilcileriyle toplantı düzenlendi..

..”Yalova hakikaten Marmara’nın incisi diyebileceğimiz bir konumda ve İstanbul’a gelen her bir turistin aslında destinasyon açısından görmek isteyeceği bir uzaklıktayız.”

  • ..”İstanbul’a gelenlerin en azından Yalova’da birkaç gün bile kalmış olması buradaki tesislerin ve buranın tanıtılması noktasında çok büyük katkı sunacağını düşünüyorum.”

..”Yakın zamanda inşallah yapacağımız çalışmalarla bu hareketliliği sağlayacağımıza inanıyorum.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Termal Kaymakamı Faruk Doğru, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Atik, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve turizm sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıyla alakalı Vali Kaya, açıklamalarda bulundu.

‘TURİZMİN HAK ETTİĞİ YERE GELMESİNİ İSTİYORUZ’..

Yalova’da turizmin hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Vali Kaya, “Bunun için somut adımlar atmak üzere turizm temsilcilerimizle bir araya geliyoruz. Bu her geldiğimizde aslında bir önceki toplantıda almış olduğumuz kararlar nelerdir onları gözden geçiriyoruz ve önümüzdeki süreçte 1 ay boyunca neler yapacağız onları kararlaştırıyoruz. Genel olarak asıl işi yapan turizmcilerimiz, otel sahiplerimiz, acentelerimiz bu konuda üniversitemizin de desteğini alıyoruz. Ama kamuoyu olarak hem kamu hem belediyelerimiz hem bu anlamda çalışan sektör temsilcileriyle yapmış olduğumuz istişarelerden çıkan sonuçları hayata geçirmek için bir araya geliyoruz. Umarım çok kıza zamanda bunun etkilerini Yalova’da göreceğiz” dedi.

‘MARMARA’NIN İNCİSİ YALOVA’..

Yalova’nın Marmara’nın incisi olduğunu belirten Vali Kaya, “Yalova hakikaten Marmara’nın incisi diyebileceğimiz bir konumda ve İstanbul’a gelen her bir turistin aslında destinasyon açısından görmek isteyeceği bir uzaklıktayız. Dolayısıyla bu turistlerin İstanbul’a gelenlerin en azından Yalova’da birkaç gün bile kalmış olması buradaki tesislerin ve buranın tanıtılması noktasında çok büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Biz yakın zamanda inşallah yapacağımız çalışmalarla bu hareketliliği sağlayacağımıza inanıyorum. Hem tanıtım noktasında yapacağımız yatırımlar, yapacağımız ekstra düzenlemelerle bu noktada çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Dolayısıyla bu toplantılarımızın ben faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘EKOTURİZME KAZANDIRMALIYIZ’..

Termal turizmin yanında ekoturizm konusunda da çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalova’nın en çok üzerinde durduğumuz konusu aslında bugünde burada olduğumuz gibi Termal’i. Termal turizmiyle zaten Yalova tanınmış, bunun sürdürülebilirliği noktasında buradaki müşteri profilinin hem üst segmentte devam etmesi hem de bütün yıla yayılması noktasında atacağımız adımlar var. Bunları nasıl yapacağız bunu ekoturizmle birleştirerek pazarlamamız lazım. Sadece Termal değil, Termal’e gelen müşterinin buradaki yürüyüş yolundaki rotalarından da faydalanabilmesi. Bunun yanında buraya aileleriyle gelen misafirlerin sadece konaklama değil, ekoturizmle işte çadır kurabilmesi, doğa içerisinde zaman geçirebileceği aktivite alanlarının oluşturulması noktasında da yatırımlar yapılacak. Bu noktada hem Orman İşletme Müdürlüğümüzün yapmış olduğu rota üzerinde ki çalışmalar var. Bunlarla eğer birleştirirsek burada bütün yıl devam eden bir hareketlilik sağlamış oluruz. Çünkü inanılmaz güzel, doğal bir alanımız var ve bu alan biraz yapacağımız altyapı çalışmalarıyla çok daha ileri bir noktaya gelecektir diye düşünüyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.