yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

TÜGVA, GENÇ KIZILAY YÖNETİMİ İLE BULUŞTU

TÜGVA, GENÇ KIZILAY YÖNETİMİ İLE BULUŞTU
21.10.2022 13:24
0
A+
A-

 

 

  • Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği tarafından düzenlenen İleri Düzey Eğitim Programı’nın bu seferki konuğu, Genç Kızılay İl Başkanı Kadir Can Aslıyüksek ve yönetimi oldu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yalova İl Temsilciliği, İleri Düzey Eğitim Programı kapsamında Genç Kızılay Yalova İl Başkanı Kadir Can Aslıyüksek’i ve yönetim kurulu üyeleri; Abdulhamid Yalçın ve Ali Uslu’yu ağırladı. TÜGVA Mihmandar Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen programda, bir konuşma yapan TÜGVA İl Temsilcisi Bilal Naser, Yalovalı gençlerin işbirliği projelerinde bir araya gelmesinin son derece faydalı olduğunu söyleyerek, “Genç Kızılay İl Başkanımız Kadir Can Aslıyüksek’e ve yönetimine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

Genç Kızılay’ın misyonunu anlattı..

Gençler, Genç Kızılay’ın Yalova’da ve dünya üzerinde yapmış olduğu çalışmalardan bahsettiler. Konuyla ilgili konuşan Kadir Can Aslıyüksek, “Kızılay’ın amacı; gençlerimize dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularını aşılamak; düşünce, dini dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmek, Kızı­laycılık ilkelerinin yurt ve dünya gençleri arasında yayılmasını sağlamak, gençlik faaliyetlerini gönüllü insan kaynağı ile gerçekleştirmek ve yurt ça­pında yaygınlaştırarak etkin, verimli, sürdürebilir hale getirmektir” dedi.

Kızılay her yerde..

Kızılay’ın çalışma alanlarını da anlatan Aslıyüksek, şunları söyledi: “Türk Kızılay, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedeflemektedir. Son 10 yılda 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş, kuruluşundan bugüne 137 ülkeye  yardım eli uzatmıştır. Türk Kızılay ülke genelinde hizmet veren Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olur. Türk Kızılay modern teknolojilerinin uygulandığı hastaneler ve tıp merkezlerinde uzman sağlık kadroları ile hizmet vermektedir. Bünyesindeki İlk Yardım Merkezilerinde düzenlediği eğitim programları ile toplumda ilk yardım bilincinin yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Gönüllü yönetim sistemi gonulluol.org, Gönüllü Merkezleri, Gençlik Kampları, Türk Kızılay Kadın, Genç Kızılay ve şube gönüllülerimiz aracılığıyla gönüllü kapasitesinin, eğitimlerinin, görevlendirmelerinin yapılmasını ve her yaştan gönüllümüzün Kızılay’a değer katacak çalışmalar yapmasını, afetlerde, olağan ve olağanüstü dönemlerde gönüllü yönetiminin stratejisini belirleyerek koordinasyonunu sağlar. Türk Kızılay Göç ve Mülteci Hizmetleri kapsamında geçici koruma altındaki kişilere barınma, beslenme, psikososyal hizmetler sunar.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.