yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

‘TRAFİKTE BİZ DE VARIZ’

‘TRAFİKTE BİZ DE VARIZ’
21.07.2023 14:52
0
A+
A-
  • Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Başkanı, Türkiye Bisiklet Dernekleri Federasyonu Yalova İl Temsilcisi Harun Ertuğrul, bisiklet kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Milli Bisiklet Sporcusu YABİS ve TÜBİDEF İl Temsilcisi Harun Erduğrul, özellikle pandemiden sonra bisiklet kullanımının arttığını ifade etti. Ertuğrul, yaptığı açıklamada, “Herkesin de bildiği gibi son yıllarda, özellikle pandemi döneminde bisiklet kullanımı arttı ve bisiklet sportif kullanım amacından daha çok ulaşım aracı oldu ve trafik kanunlarında belirtildiği gibi bisiklet yolunun olmadığı karayollarında diğer araçlar gibi yol hakkı ve önceliği daha çok anlam kazandı” dedi.

‘BAŞKA ACILAR YAŞANMASIN’..

“Trafikte bisiklet sağ şeritte diğer araçlar gibi yol alabilir ama bizim sürücülerimiz bunu bilmek istemiyor” diyen Ertuğrul, “Olan ise bizim canlarımıza oluyor. Kiminin babası, kiminin kardeşi, bu şekilde aramızdan zamansızca ayrılıyor. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış olan ülkelerde araçlar bisikletlere her zaman saygı ve hoşgörü gösteriyor, yol hakkı tanıyor. Hatta 1,5 metre sollama mesafesi ile geçiş yapıyor. Bizlerde bu saygıyı ülkemizde görmek istiyoruz. Bu en büyük arzumuz ama maalesef daha dün yaşadığımız bir kaza Doğanay Güzelgün kardeşimizi bizlerden kopardı. İnşallah bundan sonra bu acıları yaşamayız diyoruz. Bizler trafikte kaportası olmayan korunmasız araçlarız. İşimize, okulumuza, alışverişimize aynı diğer araçlar gibi bisikletimizle ulaşmaya gayret ediyoruz. Lakin bisiklet kullanımın arttığı son yıllarda araç sürücülerinin dikkatsizliği sonucu ölümlü bisiklet kazalarının sayısının arttığınıda söylemeden geçemiyoruz. Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü olarak kamu adına çalışan bir STK olduğumuzu ifade edip öncelikle araç sürücülerinden bizleri trafikte görmelerini istiyoruz. Devletimizden ve yerel yönetimlerden bisiklet yolları istiyoruz. Sürücüleri uyaran tabelalar istiyoruz. Yurt dışındaki bisikletçilerin sahip olduğu bu hak ve imkanların bizde de olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘TRAFİKTE BİZ DE VARIZ’..

Trafikte bisiklet kullanıcılarının tehlikede olduğunu belirten Ertuğrul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir bölgenin medeniyet ve çağdaşlık seviyesi o bölgede bisiklet kullanım sayısının fazlalığı ile doğru orantılıdır. Yapılan araştırmalarda zaten bunu desteklemektedir. Hergün toplu taşıma araçları, özel ve ticari araçların ortak kullandığı karayollarında trafik kurallarını hiçe saydığını yakından görmekteyiz, bu durum ise önlem alınmadığında biz bisikletçilerin canını tehlikeye atmaktadır. Trafik şeritlerinin ve yollarının bisikletliler için uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Unutmayınız ki trafikte biz de varız. Herkesin fark ettiği gibi Yalova’da bisiklet kullanıcısı sayısı her gün artmaktadır. Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü olarak yaptığımız değerlendirmelerde şunu görüyoruz: Bisiklet; çevreye dost, sağlıklı, turistik ve çağdaş ulaşım aracı olduğu için yüzlerce Yalovalı ve Yalova’ya gelenler bisikleti gezi ve ulaşım aracı olarak kullanmakta.”

‘ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEĞİZ’..

Ertuğrul, sözlerini şöyle tamamladı: “Yalova’mız kültür, tarih, doğa ve turizm şehri olup aynı zamanda Yürüyen Köşkü ve ipek yolu ilede bilinmektedir. Avrupa’da çok büyük proje bütçeleri bisiklet yollarının yapımı için ayrılmaktadır. Bizler ise şehrimizi tanıtmak ve spor yapabilmek adına kısıtlı bütçemizle bu işi gönüllü olarak yapmaktayız. Üstelik canımız pahasına. Bu vesileyle bizler başta Yalova’mıza ve ülkemize daha fazla bisiklet yolları ve bisikletçiye trafikte saygı istiyoruz ve bu amaca yönelik somut projeler hayata geçene kadar, trafikte bir canımızı kaybetmeyene kadar zaman zaman başka eylem ve etkinlikler de düzenleyeceğimizi bildirmek istiyoruz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.