yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

..”GEÇMEDİĞİMİZ MAHALLE-CADDE YOK!”

..”GEÇMEDİĞİMİZ MAHALLE-CADDE YOK!”
27.04.2023 20:35
0
A+
A-

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş:

‘YALOVA’YI MİNİBÜS HATLARIYLA ÖRDÜK!’

  • Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, vatandaşların taleplerini karşılamak için mevcut minibüs hatlarına ek hatlar yapıldığını söyledi. Başkan Baş, “Yalova’yı minibüs hatları ile ördük, geçmediğimiz mahalle ve cadde yok” dedi.

..”Hastane ulaşımı, Yalova’daki ulaşım ağının yüzde 5’ini oluşturuyor. Her mahalle hastaneye araç istiyor. Her mahalleden hastaneye araç koyarız; ancak bu sefer de yüzde 95’lik kesim için sorun ortaya çıkar.”

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve 14 mahalle muhtarıyla bir araya geldiğini söyleyerek, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Başkan Baş, yapılan toplantıda vatandaşların muhtarlara iletmiş olduğu konuları görüştüklerini, buna ilave olarak minibüs hatlarına takviye yapıldığını ifade etti.

‘Yeni hastaneye 5 hat gidiyor’

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapılmasının ardından vatandaşların ulaşım noktasında şikâyetlerinin arttığını, ancak yeni hastaneye daha fazla minibüs gittiğini belirten Baş, “Yeni devlet hastanesi açıldıktan sonra Yalova’nın her bölgesinden ulaşım isteniyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde öyle bir çalışma hizmeti olamaz. Eski hastaneye 2 hat çalışıyordu. Şu an mevcut olan hastaneye 5 hattımız gidiyor. Belediye ile güzergâhları birlikte belirliyoruz. Mevcut hatlara ek hatlar yaptık. Minibüs hatlarımız eskiye oranla daha fazla mahalleye hizmet veriyor. 14 mahalle muhtarı ile de görüşüyoruz. Vatandaşımızda şu var; nereye gidecekse kapısının önünden minibüse binsin, gideceği yerin önünde insin istiyor. Hastane ulaşımı, Yalova’daki ulaşım ağının yüzde 5’ini oluşturuyor. Her mahalle hastaneye araç istiyor. Her mahalleden hastaneye araç koyarız; ancak bu sefer de yüzde 95’lik kesim için sorun ortaya çıkar” dedi.

‘Geçmediğimiz mahalle ve sokak yok’

Vatandaşların, “İstediğimiz güzergâhtan araç kalkmazsa oy vermeyiz” diye seçimi bahane ettiklerini kaydeden Baş, “Biz tüm vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediyesi ekipleri ve 14 mahalle muhtarımız ile bir araya geldik. Talepleri dinledik, buna ilave olarak yeni güzergâhlar belirledik. Ancak bunlar sadece odamızın alabileceği kararlar değil, Yalova Belediyesi ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geliyoruz, ekiplerimiz belli denetimler yapıyorlar, ondan sonra güzergâhlara karar veriliyor. Muhtarlarımız ile buluştuğumuz toplantıda hatlarımızın hepsini anlattık. Yalova’yı adeta minibüs hatları ile örmüşüz. Geçmediğimiz mahalle ve sokak yok” şeklinde konuştu.

‘Üniversiteye 39 araba çalışıyorduk’

“Her mahallede engelli, yaşlı ve çocuk var. Herkes kendine pozitif ayrımcılık bekliyor” diyen Baş, “Yönetici arkadaşlarımız her daim sahada, eksiklikleri tespit ediyorlar. Vatandaşlarımız sanmasınlar ki ilgilenmiyoruz. Her iletilen konu bizim için önemli. Üniversite öğrencilerinin de şehre katkısı oldukça büyük. Okulların şu an kısmi olarak açık olması da minibüsçüleri sekteye uğrattı. Üniversite güzergâhlarını belirlemek için yönetimimiz çok çaba sarf etti. Çünkü üniversite öğrencileri, ilkokul gibi değil. Okullarına, evlerine, yurtlarına dönüş vakti belirsizdi. Üniversiteye 39 araba çalıştırıyorduk. Şu an 29 tane minibüs çalışıyor. Boş gitse de araçlarımız hala hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.