yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4642
EURO
34,8748
ALTIN
2.439,26
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C

TOPRAK DEDE’NİN YOLUNDA SIFIR ATIK SERGİSİ

TOPRAK DEDE’NİN YOLUNDA SIFIR ATIK SERGİSİ
06.04.2022 15:49
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA heyeti, 75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulu Okul Müdürü Kartal Tekin ve okulun Sıfır Atık Sorumlusu Müdür Yardımcısı Ülkiye Usta ile anasınıfı öğretmenleri Zuhal Şimşek ile Özlem Özışık öncülüğünde ve ailelerin destekleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden harika müzik aletlerini incelediler.

BEŞ BASAMAK..

Plastik, metal, cam, kağıt ve diğer malzemelerden oluşan öğrencilerin kendilerinin hazırladığı müzik aletleri TEMA Vakfı’nın sıfır atık yaklaşımına uygun olarak hazırlanan sergide öğrenciler ile mini bir konser verdiler. TEMA İl Temsilcisi Arzu Demir öğrenciler ile oldukça keyifli vakit geçirdiklerini ve öğretici bir etkinlik yaptıklarını belirti. Demir, yaptığı açıklamada, TEMA Vakfı’nın sıfır atık okul öncesi etkinlikleri beş basamaktan oluştuğunu belirterek; satın alma, kullanma reddet, tamir et ya da paylaş, değiştir, farklı bir şey için kullan, geri dönüştür olduğunu belirtti.

‘HARİKA GERİ DÖNÜŞLER ALDIK’..

Okul ziyaretiyle ilgili konuşan Demir, “Okuldaki bu sergi, Değiştir Farklı Bir Şey İçin Kullan’ basamağı hedeflenerek hazırlanmış. Değiştirin, dönüştürün ve yaratıcı fikirler geliştirin. Yeniden kullanamayacağınızı düşündüğünüz bir eşyayı keserek, yapıştırarak, dikerek farklı bir eşyaya dönüştürüp kullanma amaçlanıyor. Amaç, atıklara yönelik farkındalık kazanmak ve onlardan yeni ürünler tasarlamak. Kısaca yaratıcığın serbest olduğu bu etkinlikte harika geri dönüşler aldık” diye konuştu. 41 anasınıfı öğrencisi ve öğretmenleri ile TEMA gönüllüsü olan okulda,  sıfır atık okul öncesi etkinlikleri hakkında bilgiler paylaşıldı. TEMA Vakfı’nın sıfır atık filmini sınıflarında öğrenciler ile birlikte izlediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.