yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3549
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,98
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

TONTON BABA; YALOVALILARI AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

TONTON BABA; YALOVALILARI AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR
10.06.2022 16:34
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Tonton Baba, Adnan Menderes Mahallesi Şehit Yaşar Kuş Caddesi No:43\ B adresinde ekmek arası Türk lezzetleri konsepti ile hizmetine devam ediyor. Ekmek arası ve burgerseverlerin uğrak noktası olmayı hedefleyen Tonton Baba, 11.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tonton Baba’nın işletmeciliğini Çağan Şenol yapıyor. Konu ile ilgili konuşan işletme sahibi Çağan Şenol, “Tonton Baba, kendine has özel reçeteleri ile ürettiği Türk lezzetlerini, farklı üslubuyla ekmek arasında sunmaktadır. Amacından hiçbir zaman ödün vermeden bu topraklardan doğan ve dünyaya yayılmış olan sucuk, köfte, kokoreç gibi lezzetleri tüm dünyaya tattırmaktır. Tonton Baba’da ekmek arası sucuk, köfte, tavuk, kokoreç, patso gibi lezzetler var. Pandemi koşullarına uygun sosyal mesafe kurallarına riayet ederek hizmet veriyoruz. Ayrıca paket servisimiz de var. Türk lezzetlerini ekmek arasında seven misafirlerimizi Tonton Baba’ya bekliyoruz” dedi.

Lezzete özel ekmek üretiliyor..

Şenol, Tonton Baba’nın lezzetlerini şöyle anlatıyor: “Tonton Baba kısa zamanda lezzetiyle sucuk ekmeğin tek adresi olmayı başarmıştır. Yüzde 100 dana etinden özel reçete ile hazırlanan tonton sucuk hiçbir yerde bulamayacağınız bir lezzete sahiptir. Ürünlerin mangalda kurumaması için sık sık çevrilerek sulu kalması sağlanmaktadır. Bu lezzetler daha sonra özel olarak hazırlanan ve mangalda kızartılmış çıtır tonton ekmeklerin arasına konuluyor ve tonton sos ile servis ediliyor. Tonton Baba’nın bir diğer lezzeti de özel baharatlarla terbiye edilerek hazırlanan ve dinlendirilen kuzu kokorecidir. Kısık ateşte özenle pişirilen kokoreç mangal üzerinde kızartılmış olan çıtır çıtır tonton ekmeklerle sunulmaktadır. Hiçbir yerde kolay kolay rastlayamayacağınız ve konukları tarafından en çok tercih edilen lezzeti de mekâna has olan kaşarlı kokorecidir. Tonton Baba’da her şeyin büyük bir titizlikle hazırlanıp özenle sunulması birçok detayı da beraberinde getiriyor. Yeme esnasında insanı rahatsız etmeyecek boyutlarda üretilen ekmeklerde detaylardan biri. Tonton ekmekler; lezzetiyle farkını ortaya koyarken, yerken rahatsız etmemesi için tutuş ve ısırma oranınıza göre de hesaplanarak üretildi. Ürünler tonton ekmeklerin arasına konulurken bir yandan da ekmeklerin çıtır çıtır mangalda kızartılmasına özen gösteriliyor. Tonton Baba’nın çorbası ve tatlıları da çok meşhurdur. Çorba başka bir yerde yiyemeyeceğiniz kadar lezzetlidir. Kemik suyu ile saatlerce kaynatılarak babaanne tadında çorba yapılıyor. Babaanne diyoruz çünkü çorba babaanne Nafiye hanımın reçetelerine sadık kalınarak üretilmektedir. Tonton Baba’nın damak şenlendiren final lezzetleri vardır. Sütlaç severlere Nafiye sütlaç, şerbetli tatlı severlere tonton tatlı sunulmaktadır. Nafiye sütlaç özel reçete ile hazırlanan doğal ve günlük sütlerden yapılır.Tonton Tatlı kendine özgü kıvamı ile fıstık ve tahin ile servis edilir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.