yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3633
EURO
34,6915
ALTIN
2.392,12
BIST
10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

TOGG, OSB’NİN BİR PARÇASI OLACAK

TOGG, OSB’NİN BİR PARÇASI OLACAK
25.11.2022 17:35
0
A+
A-

Yalova Makine İhtisas OSB’den bir tesis daha..

Yalova Makine İhtisas OSB 1. Etap alanında bulunan FYT Mühendislik İnşaat ve Alüminyum Sanayi Ticaret A.Ş. Üretim Tesisi’nin temel atma töreni dün yapıldı.

  • Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Togg’un robotik sistemlerini kuran firmanın OSB’nin bir parçası olacağını ve Yalova Makine İhtisas OSB’nin Yeşil OSB Belgesi ile hizmet vereceğini söyledi. 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Makine İhtisas OSB 1. Etap alanında bulunan FYT Mühendislik İnşaat ve Alüminyum Sanayi Ticaret A.Ş. Üretim Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene; Vali Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

‘Ülke ekonomimize katkı sağlamak istiyoruz’..

Törende bir açılış konuşması yapan FYT Mühendislik İnşaat ve Alüminyum Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atağ, “Firmamız 1998 yılında kuruldu ve alüminyum cephe kaplama, giydirme işleri üzerine yurt içinde ve yurt dışında projeler yapıyor. Ayrıca yaklaşık 8 yıldır kendi markamız olan Duowin ile de giyotin cam sistemleri üzerine çalışmaya başlamış durumdayız. Temelini attığımız yeni üretim tesisimizde 24 yıllık tecrübemizle özellikle giyotin cam üretim kapasitemizi arttırarak kalite standartlarımızdan ödün vermediğimiz ürünlerimizin üretimini yapmayı hedefliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki satışlarımızı arttırarak ülke ekonomimize ve ihracatımıza da katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca 2800 metrekare alanda inşa edilen yeni tesisimizde yaklaşık 35 personel istihdam etmeyi planlamaktayız. Bu vesileyle Yalova Makine İhtisas OSB yönetimine, üretim tesisimizin inşasında emeği geçen, geçecek herkese teşekkürü borç biliyorum” dedi.

İki müjde verdi..

“İki müjde vermek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Hepimizin milli gururu olan TOGG aracımızın o üretim bantlarını, robotik sistemlerini yapan firma Yalova Makine OSB’mizin bir parçası olacak, yeni üyemiz oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki haftadan itibaren TOGG’un çok önemli bir ayağı olduğumuz ve yüksek teknoloji üretimlerinin bir merkezi olduğumuz iddiamızı ve vizyonumuzu hep birlikte Yalova olarak çok daha gür bir sesle söylüyor olacağız. Hep söylüyoruz, bu sürdürülebilir Yeşil OSB meselesi elbette yeşil Yalova’mıza yakışır diyorduk. Biz bunu aksiyona dönüştürme noktasında adımlarımızı somutlayacağız, somut projeler haline getireceğiz. Bu konuda sürdürülebilir Yeşil OSB ile ilişkin olarak strateji belgesi tamamlandı. Bu yılbaşı itibariyle deklare edeceğiz ve somut projelerimizi hayata geçiriyor olacağız. İnşallah bu farkındalığı geliştirme toplantılarının çok ötesinde, artık somut olarak sürdürülebilir Yeşil Sanayi Bölgesi nasıl oluru, Yalova’mızda hayata geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Temel atıldı..

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edildi. Daha sonra ise Vali Muammer Erol ve beraberindeki protokol üyeleri butona basarak tesisin ilk temelini atmış oldular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.