yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4725
EURO
34,7871
ALTIN
2.470,93
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
21°C
Yalova
21°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

TOBB’DAN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

TOBB’DAN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
06.03.2022 16:52
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

AFAD’dan yapılan açıklamada, Türkiye topraklarında tarih boyunca büyük acılara neden olan deprem gerçeğine her yıl 1-7 Mart Deprem Haftası ile dikkat çekildiği vurgulandı. AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu, geçen yıl alınan afet eğitiminin bu yıl tatbikatlarla uygulamaya konulacağını belirterek, “Birey olarak, her şeyi kamudan beklememekte fayda var. Sanki her an deprem olacakmış gibi hazır olmak zorundayız” dedi. Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hazırladığı eylem planları ve bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için paydaş kurumlarla çalışmalarını aralıksız sürdüren AFAD, tarih boyunca büyük acılara neden olan bu yıkıcı güce, Deprem Haftası’nda da dikkati çekiyor.

BİLGİLENDİRME YAPILDI..

Bu kapsamda TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikat deprem anı uygulaması ile başladı. Siren sesiyle birlikte sınıf, laboratuvar ve kütüphane gibi ortamlarda bulunan öğrenciler çök-kapan-tutun hareketiyle depremin durmasını bekledi. Siren sesinin kesilmesinin ardından depremin bittiğini anlayan öğrenciler Okul Müdürü Ercan Gökkaya’nın anonsuyla tahliye aşamasına geçtiler. Öğrenciler önceden belirlenen tahliye güzergahını takip ederek tek sıra halinde yangın merdivenlerinden okulu boşalttı. Toplanma alanında sınıf öğretmenleri tarafından yoklama yapılarak eksik öğrenci, öğretmen ve personel tespiti yapıldı. Görevli personel tarafından okulun elektriği, suyu ve doğalgazı kesildi.  Acil toplanma alanında ANDA Arama Kurtarma Personeli İsmail Poyraz tarafından öğrencilere deprem hakkında bilgilendirme yapıldı. Poyraz afet sonrasında acil toplanma alanında toplanan öğrenci, öğretmen ve personelin güvenli alanda beklemeleri, yetkililerin yönlendirmesi yapılana kadar okuldan kimsenin ayrılmaması gerektiğini belirtti. 17 Ağustos 1999 Yalova Depremi’ne dikkat çeken ve yaşanan acılara değinen Okul Müdürü Ercan Gökkaya öğrencilere tatbikatta gösterdikleri ciddiyet ve başarı dolayısıyla teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.