yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

TOBB MTAL’DEN SANAT DOLU GECE

TOBB MTAL’DEN SANAT DOLU GECE
18.06.2023 13:49
0
A+
A-
  • Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yılsonu etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği resim sergisi ve konser etkinliğiyle sanatseverlerle buluştu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yılsonu etkinlikleri kapsamında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda resim sergisi ve konser etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirdiği tuval çalışmaları sanatseverlerden tam not aldı.

‘Ortaya çok güzel eserler çıktı’

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşenur Süngü Kahraman önderliğinde gerçekleştirilen sergide altmışı aşkın tuval çalışması sergilendi. Öğrencilerin bu eğitim-öğretim yılında ilk kez resim dersi gördüğün belirten Kahraman, “Öğrencilerimizle ilk tanıştığımızda teorik olarak resim hakkında çok fazla bilgi sahibi değillerdi. Biz onlarla daha çok akademik olarak ilerlemeye çalıştık. Resim yapabilmek için önce kareleme tekniğini öğrendik. Ardından tuval çalışmaya başladık. Tuvallerimizi akrilik olarak çalıştık. Buradaki amacımız öğrencilerimize renkleri, renk geçişlerini ve farklı renk tonlarını nasıl bulabileceklerini öğretmekti. Başta biraz zorlandık ama öğrencilerimiz kısa sürede doğru rengi bulmayı, renk karıştırmayı öğrendi. Çizim tekniklerine çok hızlı hakim oldular ve ortaya çok güzel eserler çıktı. Her şeye baştan başlayarak bu seviyeye geldik. Çoğu öğrencimizin ilk çalışmaları olmasına rağmen gerçekten başarılı bulduğum çalışmalar ortaya çıktı. Umarım sergiye gelen herkes eserlerimizi beğenmiştir.” dedi.

‘Gurur duyduk’

Etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Gökkaya, “Burada hakikaten bir emek var. Emeğin olduğu her yerde mutlaka ortaya güzellikler çıkıyor. Bu sene öğretmenimiz geldi. Atölyemizi oluşturduk ve böyle güzel bir çalışmaya imza atmış oldular. Ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte daha güzel olacak. Her sene üzerine koyarak devam edeceğiz. Biz öğretmenimizle ve öğrencilerimizle gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

Grup Her Şeye Rağmen izleyenleri coşturdu

Gerçekleştirilen sergi açılışının ardından Yalova TOBB MTAL Müzik Öğretmeni Doğan Taban koordinesinde, okulun öğrencilerinin kurduğu müzik grubu Her Şeye Rağmen Yalova, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği konserle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Model, Sertap Erener, Nilüfer, Demet Sağıroğlu gibi sevilen sanatçıların parçalarını seslendiren grup dinleyenlerden tam not aldı. Grup Her Şeye Rağmen’in performansının ardından sahne alan Yalova’nın genç solistlerinden Ahmet Morgül dinleyenleri coşturdu. Konserin ardından Okul Müdürü Ercan Gökkaya emeği geçen herkese teşekkür ederek sahne alan müzisyenlere çiçek takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.