yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

TİYATRO KULÜBÜ İKİ YIL ARADAN SONRA PERDE DEDİ

TİYATRO KULÜBÜ İKİ YIL ARADAN SONRA PERDE DEDİ
21.12.2021 16:19
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

2009 yılında kurularak üniversitenin en eski ve aktif kulüplerinden olan ancak Covid 19 salgını nedeniyle sahnelerden uzak kalan Yalova Üniversitesi Tiyatro Kulübü (YÜTİK), iki yıllık aranın ardından 12. yılını 19. oyunuyla kutladı. Öğr. Gör. H. Çağdaş Aslan’ın yönettiği ‘Karanlıkta Komedi’yi, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun özeti şu şekilde: “Brindsley karakterinin kendi sanat eserlerini evinde sergilemesi ve milyoner konuğuna satmak için giriştiği karma karışık işleri konu alan oyunda Brindsley kendini büyük bir kaosa sokar. Konuklarını ağırlamaya hazırlanan Brindsley’in evinde elektriklerin gitmesi ise işleri içinden çıkılamaz bir hale getirir. Kaosun içinden kurtulmak için gerçekleştirmeye çalıştığı tüm uğraşlara şahit olduğumuz oyunun ilk gösterimi seyircilerden de tam not aldı. Salonun tamamen dolu olduğu ve pandemi nedeniyle ayakta seyirci alınamayan gösterimde birçok ‘Yütiksever’ de kapıdan dönmek zorunda kaldı.”

17 ARALIK TARİHİ YÜTİK İÇİN  AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR..

17 Aralık 2009 tarihinde ilk provasını alan YÜTİK, bu tarihi kuruluş günü olarak her yıl farklı etkinliklerle kutluyor. Bu yıl 2009 yılından bu yana YÜTİK’te farklı görevlerde bulunan mezunlarımızın da katıldığı etkinliklerde kulübün 12. yılı kutlandı. Oyunun ardından bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Doğan Palaşoğlu oyunla ilgili destekleri nedeniyle Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci,  Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yalçın Tokay ve Kültür Şube Müdürü Mehmet Purtul’a teşekkürlerini iletti. Kulübün kurucularından olan ve akademik danışmanlığını yürüten, aynı zamanda üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda görevli Öğr. Gör. H. Çağdaş Asşam’ın yönettiği ‘Karanlıkta Komedi’ oyunu izleyenleri kahkahaya boğarken YÜTİK oyuncularının yüksek performansları da göz doldurdu. Oyunun yardımcı yönetmen koltuğunda Sena Güneş otururken, Sinem Zeren ve Deniz Karaman reji asistanı, Oğulcan Eskiocak Işık, Ferit Kirmiç ses sorumlusu olarak yer aldı. Oyuncu kadrosunda ise Kevser Bıyıklı, Sena Güneş, Elif Akın, Ertuğrul Şahin, Doğan Palaşoğlu, Oğuzhan Er, Yasin Nazlıgül, Ayhancan Büyükyavuz vardı. Karanlıkta Komedi oyunuyla perdelerini seyircilerine açan YÜTİK, 2022 yılının ilk yarısında iki yeni oyun ile seyircileriyle birlikte olacaklarının da müjdesini verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.